21 august 2016, 12:30 Caleidoscop views 14955
21 august 2016, 12:30 Caleidoscop views 14955

Pămîntul are și sateliți temporari

Foto: Fox News

Oamenii de știință spun că planeta noastră ar avea mai mulți sateliți naturali, însă doar temporar. Ei au văzut, în 2006, un alt obiect care ar fi orbitat Terra.

Obiectul a fost denumit atunci RH120, dar s-a dovedit ulterior că acela era doar un asteroid cu diametrul de doar cîțiva metri, scrie Fox News. Totuși, astfel de obiecte pot fi numite sateliți naturali, așa cum este Luna.

Sistemul gravitațional Pămînt-Lună atrage alte corpuri cerești, așa cum s-a întîmplat cu RH120. El a fost atras între noi și Lună în septembrie 2006 și a orbitat Terra pînă în iunie 2007.

Mikael Granvik, de la Universitatea din Hawaii, spune că Pămîntul mai are și alți sateliți naturali. Ei nu sînt cunoscuți și rămîn în preajma Terrei aproximativ zece luni, înconjurîndu-ne planeta de trei ori. Termenul de "sateliți" pare puțin forțat, însă descoperirea este una foarte importantă.

Astfel, oamenii de știință vor avea posibilitatea să studieze asteroizii mult mai bine și chiar să îi aducă pe planeta noastră.

Cuvinte cheie:

luna , satelit , Pamint

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
2507 locuitori

Fundul Galbenei este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fundul Galbenei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Hîncești și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2507 oameni. Satul Fundul Galbenei a fost menționat documentar în anul 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.