31 octombrie 2015, 11:35 Caleidoscop views 6695
Explozie într-un club din București. Cel puțin 27 de persoane au decedat
31 octombrie 2015, 11:35 Caleidoscop views 6695

Explozie într-un club din București. Cel puțin 27 de persoane au decedat

Cel puțin 27 de persoane au murit, iar alte peste 140 au ajuns la spital în urma unei explozii într-un club de noapte din București. Potrivit primelor informații, explozia s-ar fi produs din cauza unor dispozitive de artificii care au fost prost montate. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a anunțat că la acest moment nu are informații dacă printre victime ar fi și cetateni moldoveni, transmite IPN.

Potrivit Mediafax, 146 de răniţi au fost internaţi în spitale, 9 dintre aceștia în stare foarte gravă. Parchetul Tribunalului Bucureşti anchetează cauzele incendiului, urmând să facă cercetări pentru ucidere din culpă şi apoi să stabilească cine ar fi vinovaţii pentru această tragedie.

Totodată, Guvernul României se va întruni în ședință, iar Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va propune declararea a trei zile de doliu naţional. Ministerul Sănătăţii al României face apel către oameni să doneze sânge pentru victimele incendiului.

Potrivit presei românești, după explozie un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul când tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creând o busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului. Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

Președintele României, Klaus Iohanis, s-a declarat profund îndurerat de cele întâmplate. „Este un moment foarte trist pentru noi toți, pentru națiunea noastră și pentru mine personal. În aceste momente dureroase, îmi exprim întreaga compasiune și solidaritate față de familiile celor afectați de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicați în operațiunile de salvare și îi rog să aibă încredere că instituțiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate", a scris Iohanis pe pagina sa de facebook.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

explozie , București

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1763 locuitori

Crasnencoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dimitrova, Ivanovca și Crasnencoe. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Rîbnița și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnencoe alcătuia 1763 de oameni în anul 2011. Satul Crasnencoe a fost înființat în secolul XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.