07 octombrie 2015, 10:25 Caleidoscop views 7213
Obama a decis să înarmeze Ucraina după conversația cu Putin
07 octombrie 2015, 10:25 Caleidoscop views 7213

Obama a decis să înarmeze Ucraina după conversația cu Putin

Președintele american Barack Obama a decis să furnizeze arme Ucrainei după conversația avută cu Putin. Declaraţia a fost făcută de către Petro Poroșenko în cadrul discuţiei cu reporterii, potrivit podrobnosti.ua.

"Dacă vorbim despre președintele SUA Obama, președintele Obama s-a întâlnit cu mine înainte de întrevederea cu Putin, unde am coordonat abordările de bază, după întâlnirea cu Putin şi seara, după o întâlnire cu J. Biden – vicepreședintele SUA, când mi-a spus că a semnat dispoziţia corespunzătoare privind transmiterea Ucrainei de noi arme, de care avem nevoie ca de aer", - a declarat Poroșenko.

În special, este vorba despre arme defensive și stații contra-baterie cu rază lungă de acţiune. Acestea, potrivit președintelui, vor îmbunătăți capacitatea de apărare a armatei ucrainene.

"Este cu siguranţă un succes diplomatic al părţii ucrainene", - a adăugat Poroșenko.

De notat, că armata ucraineană a primit arme anti-tanc inedite.

Sursa: infobiz.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1051 locuitori

Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.