01 decembrie 2014, 14:58 Caleidoscop views 15456
01 decembrie 2014, 14:58 Caleidoscop views 15456

A fost creat virusul care poate distruge civilizația umană


Foto: dailymail.co.uk 

Un grup de oameni de stiință vrea să publice un studiu în care arată cum a fost creat un virus care ar putea distruge toată civilizația umană. Noul virus reprezintă o modificare genetică a versiunii H5N1, cunoscut ca virusul gripei aviare, dar este de mii de ori mai puternic și mai contagios.

Cercetarea a stîrnit polemici aprinse printre oamenii de știință, mulți cercetători apreciind că aceste informații nu ar trebui publicate niciodată, relatează Daily Mail.

Gripa aviară a provocat, pînă acum, moartea a 500 de oameni și nu este suficient de contagioasă pentru a provoca o pandemie la nivel global.

Noul virus, pe de altă parte, ar putea declanșa un adevarat război biologic, dacă ar ajunge pe mîini greșite.

Olandezul Ron Fouchie, conducatorul echipei de cercetători, a descoperit că doar cinci mutații trebuie făcute la gripa aviară pentru a se transmite mult mai repede.

Oamenii de știință au admis că acest nou virus este extrem de periculos, însă au precizat că, publicînd modul în care a fost creat, ar putea ajuta la singuranța sănătății publice.

Cuvinte cheie:

virus , civilizatie , omenirea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
715 locuitori

Roghi este un sat din cadrul comunei Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Conform datelor pentru 1 ianuarie 2009, populaţia satului constituia 715 oameni. Satul Roghi a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.