20 august 2015, 15:38 Caleidoscop views 8720
Un memorial dedicat extratereștrilor va fi construit în curând în Brazilia
20 august 2015, 15:38 Caleidoscop views 8720

Un memorial dedicat extratereștrilor va fi construit în curând în Brazilia

În formă de farfurie zburătoare, "Memorialul Extra-Terestru (ET)" va fi gata până la sfârșitul anului la Varginha, oraș din sud-estul Braziliei ajuns celebru pe plan mondial în 1996, când trei fetițe au afirmat că au văzut o ființă de pe altă planetă, relatează AFP.

"Este o construcție de 500 m2, cu o arhitectură a lumii planetare, care a costat 1,3 milioane de reali (375.000 de dolari), având un teren cam de aceleași dimensiuni", a declarat marți AFP Antonio Silva, primarul acestui oraș de 135.000 de locuitori.

"Este o creație importantă, pentru că se identifică cu ceea ce a făcut ca Varginha să ajungă cunoscută pe plan mondial în domeniul ufologiei. Vrem să facem din ea o atracție turistică", a precizat el.

Situat la 300 km de Belo Horizonte, Varginha exploatează din 2001 imaginea ființei ET pe care se presupune că au văzut-o fetițele — similară celei din filmul lui Steven Spielberg—, cu statui împrăștiate prin tot orașul și în stațiile de autobuz și un castel de apă în formă de navă spațială, potrivit primarului.

Concepută în 2010 de predecesorul său ca muzeu, construcția a fost paralizată în 2011 din lipsă de fonduri. Memorialul va fi împărțit în trei secții: un observator astronomic, o zonă destinată ufologiei și un centru de documentare cu toate articolele scrise despre episodul survenit în 1996, care a atras experți în OZN din toate colțurile lumii.

Cazul din Varginha s-a petrecut în 20 ianuarie 1996. Mai multe relatări au evocat apariția de presupuse OZN-uri și capturarea unor ființe extraterestre (una văzută de fetițe) de către armata braziliană.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

Brazilia , Memorial , extraterestri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
703 locuitori

Pohrebea este un sat din cadrul comunei Coşniţa, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Dubăsari și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 703 oameni. Satul Pohrebea a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.