22 noiembrie 2011, 16:00 Caleidoscop views 8822
22 noiembrie 2011, 16:00 Caleidoscop views 8822

Un oraș din Rusia riscă să se scufunde

Un oraș din Rusia este în pericol de dispariție, riscînd să fie înghițit de niște cratere uriașe.

Berezniki, un oraș rusesc din Munții Ural, riscă să dispară de pe fața pămîntului, din cauza craterelor uriașe care au apărut aici. Cauza o reprezintă inundarea uneia dintre cele patru mine din jurul orașului, în 1986.

Mina s-a umplut cu saramură, făcînd ca suprafața pămîntului să devină instabilă. Treptat, au apărut cratere, pe măsură ce pămîntul a cedat și s-a scufundat.

Mai multe clădiri au rămas nelocuite, din cauza pericolului că se pot prăbuși în orice zi. Nimeni nu a fost rănit pînă acum, dar cei 150.000 de locuitori trebuie să își caute alte locuințe, din moment ce orașul riscă să se scufunde.

Craterele au apărut acum mai mulți ani și continuă să se mărească. În locul în care se află acum orașul a fost, în urmă cu milioane de ani, Marea Permi.

 

 

Sursa: ziare.com

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
35 locuitori

Roşcanii de Jos este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Roşcanii de Jos este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 35 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.