10 august 2023, 15:30 Caleidoscop views 10271
Studiu: De ce femeile îngheaţă din cauza aerului condiționat
10 august 2023, 15:30 Caleidoscop views 10271

Studiu: De ce femeile îngheaţă din cauza aerului condiționat

Potrivit experților, cauza pentru care femeile "îngheață" sunt caracteristicile fiziologice și anatomice ale organismului lor.

Omul de ştiinţă olandez în studiul termoreglării umane Povlen Ole Fanger a aflat motivul pentru care femeile în mod constant resimt insuficienţa de căldură când funcţionează instalația de aer condiționat. Potrivit omului de știință, de vină sunt caracteristicile fiziologice și anatomice ale organismului lor, scrie korrespondent.net cu referire la revista Naked-Science.

Vasele de sânge ale femeilor răspundă mai activ la schimbările de temperatură decât ale bărbaților, deaceea chiar și o scădere modestă de temperatură duce la contractarea lor bruscă, păstrând căldura și determinând femeia să simtă frigul.

De vină este şi anatomia - femeile, în medie, sunt mai scunde decât bărbații, ceea ce înseamnă că la unitatea de volum le revine o suprafață mai mare, ceea ce accelerează schimbul de căldură cu mediul.

Oamenii de ştiinţă au monitorizat temperatura corpului și a pielii femeilor care lucrează în birou și au ajuns la concluzia că o temperatură confortabilă în încăpere pentru femei este de 24 de grade.

Sursa: infobiz.md

Cuvinte cheie:

femei , aer condiționat , sanatate , studiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
24 locuitori

Șevcenco este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 112 km de Chișinău. Populaţia satului Șevcenco alcătuia 24 de oameni în anul 2004. Satul Șevcenco a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.