01 august 2015, 11:00 Caleidoscop views 9653
Modificările pepenilor verzi din ultimii 350 ani (foto)
01 august 2015, 11:00 Caleidoscop views 9653

Modificările pepenilor verzi din ultimii 350 ani (foto)

Profesorul James Nienhuis de la Facultatea de Horticultură a Universităţii din Wisconsin folosește un tablou din secolul al XVII-lea, pentru a le arăta studenţilor cum a modificat selecția pepenii verzi (harbujii) în ultimii 350 ani. Este vorba despre tabloul pictorului italian Giovanni Stanchi, care l-a realizat pe parcursul anilor 1645-1672, precizează Meduza.

Pepenii verzi de pe tabloul lui Stanchi sînt foarte diferiţi de acei pe care sîntem obișnuiți să-i vedem. Este distractiv să mergi la muzeele de artă picturală, să priveşti naturile statice și vezi cum arătau legumele noastre acum 500 de ani", a povestit Vox Nienhuis.

Pepenii verzi au fost aduşi în Europa din Africa și au început să fie cultivaţi în grădinile locale la începutul secolului al XVII-lea. Profesorul Nienhuis consideră că pepenii verzi vechi erau la fel de dulci ca şi cei de astăzi. Aspectul exterior al pepenelui verde a fost modificat în procesul selecției: omul a făcut astfel ca să mărească cantitatea de licopen – substanţa care dă culoarea roșie miezului pepenelui verde.

Sursa: ru.publika.md

Cuvinte cheie:

schimbări , pictor , pepenele , profesor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
4389 locuitori

Sadaclia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Sadaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 17 km de orașul Basarabeasca și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4389 de oameni. Satul Sadaclia a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.