06 august 2014, 10:44 Caleidoscop views 17180
06 august 2014, 10:44 Caleidoscop views 17180

S-a inventat perna care te scapă de sforăit

Cercetătorii japonezi au inventat o pernă care ajută femeile să scape de nopțile îndelungate în care nu pot să doarmă din cauza sforăitului partenerului. Aceasta întoarce capul persoanei cu pricina în momentul în care începe să facă gălăgie.

Un grup de oameni de știință de la Universitatea Waseda a creat un robot care face în așa fel încît căile respiratorii să rămînă libere și să nu apară sforăitul. Perna are forma de urs și are un microcip care detectează zgomotul.

Creația a fost prezentată în cadrul Expoziției Internaționale de Roboți din Japonia, purtînd numele de "Jukusui-kun", ceea ce înseamnă "somn adînc". În afară de dispozitivul care stă sub cap, mai este atașat și un aparat care va sta conectat de mîna celui care doarme și care are rolul de a detecta scăderea oxigenului din sînge.

Nu trebuie să te îngrijorezi că patul tău se va umple de fire, căci nu este cazul. Informația este condusă chiar prin corpul celui care doarme, pînă la un senzor care se află sub așternuturi. Dacă ai răbdarea de a sta toată noaptea cu un dispozitiv lipit de mînă și de a nu-ți mișca gîtul și capul de pe perna cu pricina, s-ar putea să nu mai sforăi.

Cuvinte cheie:

inventie , somn , Japonia , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.