25 iunie 2020, 17:00 Caleidoscop views 10196
10 greşeli financiare pe care oamenii de succes nu le fac
25 iunie 2020, 17:00 Caleidoscop views 10196

10 greşeli financiare pe care oamenii de succes nu le fac

Administrarea banilor într-un mod eficient este o abilitate foarte importantă pentru a avea succes. Oamenii de succes iau foarte devreme în viață decizia de a folosi banii într-un mod eficient. Ca în orice alt domeniu, este important să fii conștient cu privire la pericolele și provocările din lumea financiară. Ca urmare, familiarizează-te cu principiile pe care este clădit sistemul financiar şi vei avea de câştigat pentru mulţi ani de acum încolo.

1. Oamenii de succes nu cheltuie mai mult decât își permit. Ei trăiesc din mai puțini bani decât câștigă.

Să știi cum să trăiești din mai puțin decât câștigi este o abilitate foarte importantă în ceea ce priveşte administrarea banilor. Unii dintre cei mai bogați oameni din lume și-au asumat din plin acest principiu. De exemplu, Sir John Templeton, un investitor legendar care a devenit miliardar, a pus de-o parte 50% din veniturile lui chiar și atunci când a trăit cu venituri limitate. Dacă asta este mai mult decât reușești tu, nu îți face griji! Poți ajunge o persoană de succes și economisind 10-15% din veniturile pe care le ai.

2. Oamenii de succes nu se concentrează pe preț, ei înțeleg adevărata valoare a lucrurilor.

Prețul pe care îl plătești pe o investiție sau pe un anumit obiect este doar parte din poveste. Oamenii de succes se gândesc la adevărata valoare a unui bun. În ceea ce privește investițiile, ei se uită la cele care au potențial de creștere în viitor. În privința bunurilor personale, ei caută produse de calitate bună, care vor funcţiona mult timp. De exemplu, o pereche de pantofi bine făcută poate costa 200 de euro sau mai mult, dar acești pantofi vor rezista ani de zile dacă îi îngrijești cum trebuie.

3. Ei nu pierd bani pe taxe, comisioane și dobânzi, căci știu cum să își administreze conturile bancare

Să ai o limită de descoperire pe card la cardul tău este extrem de costisitor și, din păcate, un lucru la ordinea zilei. Conform CNN, o familie americană are în medie peste 15.000 de dolari datorii pe cardurile de credit.

Oamenii de succes nu pierd din vedere taxele bancare – cât plătesc pentru a folosi bancomatul și care sunt costurile pentru alte tranzacții. Aceste taxe sunt ușor de evitat cu niște planuri simple, odată ce ai înțeles cum funcționează sistemul. Prin simpla verificare a conturilor bancare în 10-15 minute în fiecare lună vei înțelege cum funcționează aceste taxe.

4. Oamenii de succes nu uită să își adapteze finanțele după o schimbare majoră în viață.

Te-ai căsătorit de curând? Aştepţi un copil? Acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care oamenii de succes le gestionează eficient. Este adevărat că poți să automatizezi multe din aspectele financiare, dar este la fel de important să nu uiți să te adaptezi când circumstanțele vieții sau ale familiei se schimbă în mod semnificativ.

Ia-ți timp să te gândești la asta singur, sau cu ajutorul unui expert financiar, măcar o data pe an. Trecându-ți în revistă viața și planul financiar vei vedea că aceasta este o cale extraordinară de a gestiona schimbările importante.

5. Ei nu sunt mulțumiți cu un venit care se menține, ci caută mereu noi metode de a-și mări veniturile.

Unii oameni nu cer niciodată mai mulți bani sau se mulțumesc cu măriri de 1-3%. Din păcate această rată a creșterii venitului înseamnă pur și simplu că bați pasul pe loc – inflația mănâncă încet-încet din puterea ta de cumpărare.

În schimb, oamenii de succes caută metode noi de a câștiga bani. Un venit mai mare îți dă mai multe opțiuni de relaxare, o capacitate mai mare de a cheltui și un sentiment de securitate. Oamenii de succes fac zilnic lucruri care îi ajută să își mărească veniturile. De exemplu, ei se înscriu la un curs care îi va ajuta să își îmbunătățească abilitățile sau să contribuie cu idei la îmbunătățirea productivității în compania lor. În plus, ei știu și cum să ceară mai mulți bani.

6. Ei nu își ignoră bilanțurile financiare

A ajunge la succes financiar necesită niște obiceiuri care se dezvoltă încet și sigur. Acestea includ monitorizarea bilanțurilor financiare. Oamenii de succes își iau un anumit timp în fiecare lună – 30 până la 60 de minute – pentru a analiza bilanțurile lor financiare: investiții, conturi bancare, carduri de credit și altele. Când observă o eroare sau o omisiune, fac imediat ceva în acest sens.

7. Nu își asumă riscuri prostești când vine vorba de bani.

Warren Buffett, faimosul investitor american, este citat de multe ori spunând: "Regula numărul 1 este să nu pierzi niciodată bani." Toate investițiile aduc cu ele o anume posibilitate de risc (și de aceea și posibilitatea de a pierde bani). Acestea fiind spuse, oamenii de succes folosesc două instrumente puternice pentru a evita pierderile. Ei înțeleg valoarea asigurărilor pentru a controla riscurile (de ex. asigurări ale casei, ale mașinii, asigurări de viață) și importanța de a-și diversifica investiţiile.

8. Nu susțin că înțeleg totul când vine vorba de bani.

Lumea reală este un loc vast și complex, iar oamenii de succes știu și înțeleg la modul profund acest adevăr. Când vine vorba de bani, ai parte de multe informații venite din toate părțile. De aceea, oamenii de succes precum Warren Buffett își înțeleg limitele și se concentrează pe punctele lor forte.

9. Oamenii de succes nu pun responsabilitatea pe umerii experților

Ei caută, ce-i drept, sfatul experților, dar nu le lasă niciodată responsabilitatea. De exemplu, este rezonabil să ceri sfatul unui contabil specializat pe taxe atunci când îți planifici afacerile. Cu toate acestea, oamenii de succes întotdeauna pun întrebări și evaluează persoana care le acordă asistență.

10. Oamenii de succes nu lasă dorința pentru bani să depășească alte lucruri mai valoroase

Să cauți succesul financiar este un țel foarte bun. Resursele financiare suficiente îți oferă un acces mai bun la tehnologie, servicii medicale și opțiuni de petrecere a timpului liber. Ele îți acordă inclusiv mai multe posibilități de a dona cauzelor în care crezi. Totuși, oamenii de succes înțeleg că succesul financiar este doar una dintre părțile unei vieți de succes. De exemplu, neglijarea sănătății pentru a te axa pe a face bani este întotdeauna o strategie proastă.

Sursa: ideisibani.ro

Cuvinte cheie:

oameni , succes , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
35 locuitori

Roşcanii de Jos este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Roşcanii de Jos este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 35 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.