03 aprilie 2023, 10:30 Caleidoscop views 14610
10 lucruri la care să renunţi ca să fii fericit
03 aprilie 2023, 10:30 Caleidoscop views 14610

10 lucruri la care să renunţi ca să fii fericit

Fericirea este o alegere. Din nefericire oamenii isi complica singuri existenta pana acolo incat nu mai recunosc fericirea nici atunci cand acesta se afla in fata ochilor lor. Vrei sa stii cum sa iti „cureti" lentilele? Iata 10 lucruri la care sa renunti ca sa fii fericit.

1. Renunta sa-ti mai pese ce cred altii despre tine

Sa-ti petreci timpul ingrijorat in legatura cu ce cred ceilalti este o pierdere de energie. Nu vei putea niciodata sa multumesti pe toata lumea si, in plus, nu-i treaba ta ce cred altii despre tine.

2. Renunta sa incerci sa multumesti pe toata lumea

Fii cea mai buna varianta a ta si, in mod natural, vei atrage oamenii care vor fi pe aceeasi lungime de unda.

3. Renunta sa participi la barfe

100% din timp persoanele care iti impartasesc barfele, vor vorbi si pe seama ta. Sa crezi in barfe este ca si cum ai paria de fiecare data pe un cal orb. Este o miscare cel putin naiva.

4. Renunta sa te mai ingrijorezi

Unde sunt gandurile merge energia. Grija inseamna sa investesti timp in energie intr-un lkucru care nu vrei sa se intample. Invata sa scapi de ele si sa ai incredere.

5. Renunta la insecuritate

Cand oamenii se iau mult prea in serios, cred ca toti ceilalti procedeaza la fel. Exista o singura varianta a ta pe aceasta planeta. Fii tu insuti si inceteaza sa te ingrijorezi. Nimeni nu te urmareste atat de aproape.

6. Renunta sa iei totul personal

Adevarul este ca cei mai multi dintre oameni sunt prea ocupati cu propria viata ca sa le mai pese de ceea ce faci tu. Fii constient de faptul ca lumea nu se invarte in jurul tau. Asa ca reactiile oamenilor nu au legatura cu tine, prin urmare nu le baga in seama.

7. Renunta la trecut

Toti oamenii au fost raniti, toti au avut parinti care au facut greseli, toti au trecut prin iad. Nu ti-ai ascultat cand ai fost tanar, asa ca de ce continui acum sa asculti vocile lor din capul tau? Fiecare experienta de viata te-a invatat ceva, te-a facut mai puternic.

8. Renunta sa arunci banii pe lucruri de care nu ai nevoie in incercarea de a cumpara fericirea

Daca traiesti simplu lasi loc pentru fluxul vietii. Oamenii isi complica viata prin cheltuirea banilor pentru a-si umple casa cu „lucruri". Mai putin inseamna, de fapt, mai mult.

9. Renunta la suparare

„Furia este ca un carbune aprins pe care il tii strans in pumn pentru a-l arunca catre altcineva: TU esti acela care se va arde". Asa ca cel mai bine este sa treci mai departe si sa scapi de ea.

10. Renunta la control

Controlul este o iluzie. Traim intr-o lume necontrolabila. Invata sa imbratisezi noul si sa intampini cu bucurie schimbarea; in caz contrar vei imbatrani in propria rigiditate. Invata sa renunti la control.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

viata , oameni , fericire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
377 locuitori

Mincenii de Jos este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mincenii de Jos și Mincenii de Sus. Satul Mincenii de Jos este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Minceni a fost atestat documentar la 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.