31 martie 2020, 16:00 Caleidoscop views 12442
7 motive pentru care ai nevoie de cel puţin 8 îmbrăţişări pe zi
31 martie 2020, 16:00 Caleidoscop views 12442

7 motive pentru care ai nevoie de cel puţin 8 îmbrăţişări pe zi

Imbratisarea poate fi descrisa ca o stragere de mana din inima. Simpla actiune a imbratisarii creeaza energie pozitiva atat pentru cel care ofera imbratisarea cat si cel care o primeste. Stiinta i-a urmarit efectele pozitive si numeroase studii facute pe acest subiect au ajuns la aceasta concluzie: imbratisarea este o parte importanta a dezvoltarii umane. Asa ca asigura-te ca oferi sau primeste opt imbratisari pe zi pentru ca:

Imbratisarea mentine inima sanatoasa

Imbratisarea activeaza oxitocina, un hormon care ne face sa ne simtim bine. Un experiment realizat la Universitatea Carolina de Nord a aratat ca participantii care n-au avut niciun contact cu partenerii lor au avut un ritm cardiac de 10 batai pe minut, comparativ cu 5 batai pe minut inregistrat de cei care si-au strans in brate partenerii in timpul cercetarii.

Imbratisarea reduce stresul

Daca simti ca esti sub presiune gaseste pe cineva pe care sa-l/o imbratisezi. Studiile au demonstrat ca atingerile reduc cantitatea de cortizol (hormonul stresului) din organism, eliberand tensiunea si trimitand creierului mesaje de calmare.

Imbratisarea ajuta bebelusii sa se transforme in adulti echilibrati

Atingerile sunt critice pentru bebelusi mai ales in primele etape ale vietii lor pentru ca ii ajuta sa dezvolte relatii cu ceilalti cand ajung adulti. Un studiu a comparat un grup de copii adoptati, care primii ani de viata i-au petrecut in orfelinat unde nu au primit imbratisari cu copii crescuti de familii afectuoase. Cercetatorii au descoperit ca micutii adptati aveau un nivel mai scazut de vasopresin – un hormon care joaca un rol important in creare de relatii cu semenii – comparativ cu ceilalti copii.

Imbratisarea este importanta si pentru adulti

Atingerea fizica si imbratisarea pot combate sentimentele de singuratate care incept sa creasca pe masura ce persoanele inainteaza in varsta. Intr-un studiu realizat in New York persoanele batrane care au fost atinsi sau imbratisati de trei-patru ori pe zi aveau mai multa energie, se simteau mai putin deprimate, se puteau concentra mai bine si se odihneau mai bine noaptea comparativ cu persoanele de aceeasi varsta care au fost mai putin stranse in brate.

Imbratisarea poate regenera musculatura

Un experiment pe soareci a aratat ca cobaii batrani injectati cu oxitocina si-au regenerat musculatura rapid, avand aceeasi rata de regenerate precum animalele tinere.

Imbratisarea poate minimaliza fricile

Un studiu legat de frici si respect de sine a analizat conexiunea dintre atingerea umana si reducerea fricii de moarte.. Participantii au prezentat mai putina anxietate in legatura cu moartea cand au fost atinsi usor sau cand au imbratisat o jucarie precum un urs de plus.

Imbratisarea pentru un timp mai lung este benefica pentru corp

Cand oamenii se imbratiseaza pentru 20 de secunde, oxitocina este eliberata, iar acest lucru creeaza relatii si conexiuni mai puternice intre cele doua persoane. In plus, oxitocina imbunatateste sistemul imunitar si reduce stresul.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

oameni , psihologie , stres , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
300 locuitori

Florica este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Căușeni și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 300 de oameni. Satul Florica a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.