16 martie 2020, 22:30 Caleidoscop views 10896
7 lucruri neștiute despre vise
16 martie 2020, 22:30 Caleidoscop views 10896

7 lucruri neștiute despre vise

Cine nu visează? În timp ce unii o fac cu ochii deschiși, restul oamenilor visează atunci cînd dorm. Unele vise sunt cât se poate de reale și de multe ori acestea dau bătăi de cap oamenilor de știință. Libertatea.ro îți prezintă șapte lucruri neștiute despre vise:

1. Nevăzătorii visează. Dacă persoana în cauză și-a pierdut vederea pe parcursul vieții, va continua să viseze la fel ca toți ceilalți oameni; dacă s-a născut fără vedere, nu visează imagini, însă visele sale se bazează pe sunete, mirosuri, senzații de atingeri și emoții

2. Femeile visează despre sex la fel de mult ca bărbații.

3. În medie, o ființă umană petrece aproximativ 6 ani din viață visând

4. Nu toată lumea visează în culori: 12% dintre oameni visează doar în alb și negru

5. Începând cu vârsta de 10 ani avem, în medie, între patru și șase vise în fiecare noapte. Ceea ce înseamnă între 1.460 și 2.190 de vise în fiecare an.

6. Uneori, in visele noastre auzim un sunet din realitate si il includem intr-un fel in visul nostru. De exemplu, ati putea visa ca va aflati intr-un concert in timp ce fratele vostru se joaca la chitara in realitate.

7. În timpul visului suntem paralizați. Chiar daca este greu de crezut, corpul este paralizat virtual in timpul somnului - asta pentru a stopa orice actiune a corpului in timpul viselor.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

fapt , somn , vise

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
2407 locuitori

Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şirăuţi este situat la o distanță de 3 km de oraşul Lipcani, 31 km de oraşul Briceni şi 250 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2407 oameni. Atestat documentar la 1453, satul Şirăuţi s-a aflat timp îndelungat în proprietatea mănăstirii Putna.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.