14 martie 2024, 16:30 Caleidoscop views 13486
Cinci animale adorabile, dar extrem de periculoase
14 martie 2024, 16:30 Caleidoscop views 13486

Cinci animale adorabile, dar extrem de periculoase

Sînt simpatici, chiar adorabili, dar sunt şi foarte periculoşi.

Koala

În general, aceste animale sunt liniştite. Îşi petrec mare parte din zi dormind (până la 22 de ore pe zi) sau mâncând. Koala sunt însă cunoscuţi pentru faptul că atacă, aleatoriu, câini sau chiar oameni.

Spre exemplu, în decembrie 2014 Mary Anne Foster din Australia a fost muşcată de un koala pentru că a încercat să îşi apere cei doi câini de marsupianul violent. Animalul şi-a înfipt dinţii în piciorul lui Foster şi a refuzat să dea drumul. Femeia a fost nevoită să descleşteze animalul cu mâinile.

Castorul

Castorii au dinţi foarte ascuţiţi şi sunt extrem de teritoriali. Ei îşi construiesc, cu precizie arhitecturală, locuinţe subacvatice complexe.

Un pescar din Belarus a murit după ce un castor l-a muşcat şi i-a sfâşiat artera femurală. În Alaska, mai mulţi câini au ajuns la veterinar cu răni grave după ce au fost atacaţi de castorii dintr-un lac situat într-un parc de câini.

Lebedele

Majoritatea lebedelor sunt inofensive, însă, unele păsări pot deveni extrem de violente, în special în timpul sezonului de împerechere.

Un specimen ajuns celebru este Hannibal, o lebădă de la Pembroke Castle, Wales, care a omorât 15 lebede şi a rănit zeci de alte păsări. Hannibal îşi muşca victimele, le bătea cu aripile, le rupea degetele şi le ţinea sub apă pâne se înecau. După aceste atacuri violente, Hannibal să dădea în spectacol şi îi prezenta partenerei sale victimele.

Delfinii

Delfinii sunt extrem de periculoşi. Oamenii de ştiinţă au început să suspecteze acest lucru încă din 1990 când mai multe cadavre de marsuini şi pui de delfini au început să fie aduşi de curenţi pe ambele coaste ale Atlanticului. Ei au ajuns la concluzia că aceştia au fost ucişi de alţi delfini.

Autorităţile s-au arătat îngrijorate de această descoperire având în vedere că numeroşi turişti doresc să înoate sau să se joace cu delfinii.

De-a lungul timpului au fost semnalate mai multe cazuri în care aceste mamifere marine au asaltat sexual scafandri.

Hipopotamii

În fiecare an, hipopotamii ucid mai mulţi oameni decât leii, tigrii, urşii sau chiar rechinii. Aceste animale sunt foarte periculoase, în special pentru că la maturitate ajung să măsoare peste cinci metri şi să cântărească în jur de patru tone.

Mai mult, ei sunt şi rapizi. Pe uscat pot atinge viteze de 50 de kilometri pe oră. Hipopotamii se atacă între ei, atacă oameni, crocodili şi chiar ambarcaţiuni sau maşini de teren.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

pericol , pasari , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1468 locuitori

Micleşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Micleşti şi Steţcani. Satul este situat la o distanță de 30 km de orașul Criuleni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1468 de oameni. Prima mențiune documentară a localității Miclești datează din anul1528.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.