27 februarie 2015, 16:58 Caleidoscop views 10368
Ofertă de muncă în sudul extrem al Planetei
27 februarie 2015, 16:58 Caleidoscop views 10368

Ofertă de muncă în sudul extrem al Planetei

Ești într-o formă fizică bună? Capabil/-ă să cari cutii grele pe stânci alunecoase și pe zăpadă? Te descurci fără să faci duș o lună, să ai în preajmă numai alți oameni și vreo 2.000 de pinguini urât mirositori, timp de cinci luni, fără curent electric, fără încălzire, fără apă caldă și cu acces limitat la comunicații, pe o insulă micuță în largul coastei Antarcticii?

Atunci mai ai timp până pe 27 februarie să te înscrii în cursa pentru un loc de muncă la oficiul poștal aflat în sudul extrem al Planetei.

U.K. Antarctic Heritage Trust (UKAHT) caută asistenţi care să ajute la administrarea oficiului poştal, a muzeului şi magazinului de suveniruri din Port Lockroy, aflate pe insula Goudier din Peninsula Antarctică. Oficiul este vizitat în fiecare vară de aproximativ 18.000 de persoane şi administrează cam 70.000 de materiale poştale.

Înscrieri pentru un loc de muncă în sudul îndepărtat se mai acceptă până la sfârşitul acestei săptămâni. Nu se cere experienţă anterioară în domeniul poştal, dar se cere un set specific de abilităţi şi aptitudini, între care:

formă fizică şi psihică bună;
încredere de sine;
experienţă în vânzarea cu amănuntul şi relaţionarea cu clienţi;
îndemânare la folosirea sculelor de tot felul, capacitatea de a face singur obiecte;
cunoştinţe despre mediu şi impactul omului asupra mediului;
cunoaşterea limbii engleze, dar şi cel puţin a unei alte limbi străine;
capacitatea de auto-gospodărire;
abilitatea de a învăţa rapid lucruri noi;
spirit pro-activ;
adaptabilitate;
atitudine pozitivă, meticulozitate ş.a.

Pinguinii de pe insulă (gentoo) sunt subiectul unui studiu al British Antarctic Survey, astfel că pe jumătate din insulă nu este permis accesul vizitatorilor, nici al personalului poştal. Din această cauză, libertatea de mişcare este limitată. Remunerarea este de 1.250 de dolari pe lună (dar cheltuielile de la faţa locului, de cazare şi mâncare, sunt acoperite de UKAHT). Persoanele selectate pentru interviuri se vor prezenta în luna mai la Cambridge şi vor avea cinci zile de instruire în septembrie. Până acum, o mie de persoane s-au înscris în cursa pentru această slujbă; UKAHT spune că, din cauza numărului mare de aplicaţii, site-ul său a căzut de trei ori de când au anunţat deschiderea perioadei de înscriere pentru doritori.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

munca , Antarctica , zapada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
113 locuitori

Schinoșica este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 113 oameni. Satul Schinoșica a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.