11 martie 2024, 11:30 Caleidoscop views 25338
Cum prepari o cafea bună la ibric
Foto: gq.ro
11 martie 2024, 11:30 Caleidoscop views 25338

Cum prepari o cafea bună la ibric

În zilele noastre, cafeaua este cu siguranţa cea mai populară băutură peste tot în lume. Cine nu îşi începe ziua cu o cafea tare şi o continuă cu un latte sau un machiatto?

Dacă nu este consumată în cantităţi "industriale", cafeaua este un bun tonic cardiac şi stimulent al sistemului nervos. În afară de asta, reduce riscul de diabet de tip 2, protejează împotriva bolilor mentale precum demenţa sau Alzheimer, accelerează metabolismul şi ajută la arderea grăsimilor. Şi acestea sunt doar cîteva din beneficiile cafelei.

De ce este mai bună cafeaua la ibric decît cea făcută la cafetieră?

Oamenii de ştiinţă greci au studiat viaţa locuitorilor de pe insula Ikaria şi au ajuns la concluzia că longevitatea lor este dată de această băutură energizantă şi de prepararea ei la ibric. Polifenolii şi antioxidanţii din cafea, precum şi cantitatea moderată de cofeină îi face pe locuitorii insulei Ikaria sa ajungă la venerabila vîrstă de 90 ani.

Cum se prepară o cafea bună la ibric, aşa cum numai turcii ştiu să o facă? "Apa trebuie să fie rece, cafeaua trebuie să fie măcinată pulbere. Cînd începe să fiarbă, se amestecă o dată cu apă rece şi se dă în clocot a doua oară, după care este pregătită. Apa rece se pune pentru a decanta zaţul. La fel ca la espresso, crema este aceea care arată dacă a fost făcută bine. Caimacul trebuie să fie plin în toată ceaşca ", a explicat în emisiunea ZF Live Sherif Abdala, un libanez care importă mai multe mărci de cafea în România.

Sursa: www.gq.ro

Cuvinte cheie:

cafea , reteta , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1444 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Criuleni. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Criuleni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1444 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.