19 ianuarie 2021, 15:30 Caleidoscop views 22151
19 ianuarie 2021, 15:30 Caleidoscop views 22151

Oamenii de știință au descoperit remediul cel mai eficient împotriva îmbătrînirii

Foto: informing.ru

Bătrînețea ne așteaptă pe fiecare dintre noi. Un studiu recent realizat de cercetătorii austrieci de la Universitatea din Graz indică faptul că spermidina în mod eficient încetinește procesul de îmbătrînire și sporește longevitatea. Această substanță se găsește în spermă, în grapefruit, soia și grîu încolțit.

La această concluzie oamenii de știință au ajuns în timpul unui experiment. El constă în faptul că în alimentarea organismului se adăuga spermidina Drojdiile care cresc într -un mediu nutritiv cu adaos de acest poliamin trăiesc de patru ori mai mult, iar celulele umane - de trei ori. În timpul studiilor asupra șoarecilor, a devenit clar că rozătoarele care au consumat alimente cu poliamine au trăit mult mai mult decît celelalte.

Se pare că anume spermidina este capabilă să prelungească durata de viață a organismelor. Substanța nu doar prelungește tinerețea, ci, de asemenea, influențează în mod pozitiv sîngele. Cu toate acestea, efectul spermidinei asupra procesului de îmbătrînire încă trebuie dovedit.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

sfat , om , sanatate

Comentarii

 (1)
  • #1 Bear Răspunde Citează selecţia
    Так вот почему минетчицы так молодо выглядят и так долго живут!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2917 locuitori

Manta este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Manta și Paşcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2917 oameni. Satul Manta a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.