14 decembrie 2013, 11:30 Caleidoscop views 10430
14 decembrie 2013, 11:30 Caleidoscop views 10430

Internetul ar putea dispărea în 2014


Foto: lb.ua

În 2014 internetul în accepțiunea obișnuită, la nivel global, va dispărea, iar locul lui va fi luat de rețelele naționale individuale, cu acces limitat la resursele externe.

Această ipoteză a fost  lansată de expertul "Kaspersky Lab", Aleksandr Gostev, scrie Digit.ru.

Potrivit acestuia, pînă nu demult o astfel de rețea închisă avea numai China, dar deja astăzi o serie de țări, inclusiv Rusia, au adoptat sau au în curs de adoptare legi, care interzic utilizarea de servicii străine, în unele cazuri.

De asemenea, el prezice că anul viitor va fi marcat de un mare interes al infractorilor cibernetici pentru monedă virtuală Bitcoin, ceea ce ar putea duce la prăbușirea ei.

Potrivit "Kaspersky Lab", în 2014 se vor activiza"mercenarii cibernetici", apariția cărora experții au înregistrat-o în anul curent. Acestea sînt grupuri mici de hackeri specializați în efectuarea unor atacuri fulger la comandă.

"Kaspersky Lab" se așteaptă, totodată, la o creștere a atacurilor împotriva dezvoltatorilor de produse software, în special împotriva creatorilor de aplicații mobile. În plus, afirmă expertul, atacatorii vor continua să exploateze vulnerabilitatile platformelor mobile, cum ar fi Android.

Sursa: lb.ua

Cuvinte cheie:

internet , lume , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
656 locuitori

Ivanovca este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frasin, Costești și Ivanovca. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 656 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.