Mergi spre compartimentul: Muzica
29 mai 2019, 11:40 Muzica views 17974
Un acordeonist din Moldova a cîștigat premiul cel mare la un prestigios concurs
29 mai 2019, 11:40 Muzica views 17974

Un acordeonist din Moldova a cîștigat premiul cel mare la un prestigios concurs

Acordeonistul din Moldova, Radu Rațoi, a cîștigat premiul cel mare la prestigiosul concurs de acordeon din Klingenthal, care s-a desfășurat în perioada 6-11 mai, în Germania. În competiție au participat 100 de muzicieni.

Radu a obținut locul I la Categoria Senior Classic și la World Music. Anul trecut a cîștigat premiul mare la categoria Senior Variete.

„Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și ajutor în această perioadă, în mod deosebit învățătorilor mei începînd cu Ludmila Pelin – prima mea profesoară”, a scris instrumentalistul pe Facebook .

Tînărul de 20 de ani, absolventul Centrului de Exelență în Educația Artistică „Ștefan Neaga” studiază, în prezent, la Academia Regală daneză de muzică.

În 2018, Radu a devenit primul moldovean care a cîștigat Cupa Mondială la acordeon și al 3-lea interpret din istorie care a obținut premiul I la concurs atît la muzică clasică cît și la muzică variete.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

muzica , premiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.