Mergi spre compartimentul: Muzica
20 martie 2019, 15:30 Muzica views 13677
Orchestra Fraților Advahov a foast scăldată în aplauze la Londra (Foto)
20 martie 2019, 15:30 Muzica views 13677

Orchestra Fraților Advahov a foast scăldată în aplauze la Londra (Foto)

Duminică, 17 martie, a avut loc primul concert din cadrul turneului „Tradițional", organzat de Andra și Orchestra Fraților Advahov cu invitați speciali, scrie Noi.md.

Concertul a avut loc la Londra, în sala Arena O2, acolo unde preț de cîteva ore, moldovenii și românii din Marea Britanie și din toată Europa s-au simțit mai aproape de casă datorită muzicii populare românești.

Colaborarea dintre Andra și Orchestra Fraților Advahov este una de lungă durată, de care artista se declară încîntată. Repetițiile pentru concert au avut loc la Chișinău.

Printre invitații speciali care au urcat pe scenă sînt Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Adrian Daminescu, Veta Biriș, Ionuț Fulea, Uddi și Constantin Enceanu.

Frații Advahov au rămas surprinși de modul în care au fost primiți de publicul numeros – peste 3.000 de oameni dornici de muzică bună, care au dansat și au cîntat împreună cu artiștii de pe scenă.

"Un concert excepțional, cu o bună organizare în cele mai mici detalii! Andra și toți interpreții au fost minunați, au reușit să transmită mesajul puternic al acestui eveniment, să aducă muzica de acasă – la Londra și ne bucurăm enorm că anume noi sîntem cei cei care i-am acompaniat, pentru că am avut parte de o frumoasă experiență", spune Vitalie Advahov.

"A fost un public minunat, nu ne-am așteptat la așa reacții – oamenii au cîntat, au dansat și chiar nu ne-au dat voie să plecăm de pe scenă! Ne-au chemat la bis!!! Am rămas plăcut surprinși să-i vedem pe toți dornici de folclor autentic!", a declarat Vasile Advahov.

Turneul Tradițional va continua cu un concert de zile mari organizat la Bacău – pe 6-7 aprilie, după care va ajunge la Chișinău – pe 10 și 11 aprilie. Turneul se va încheia pe 20 aprilie, la Oradea.

Frații Advahov, alături de talentata Orchestră pe care o conduc, vor acompania interpreții la toate concertele ce urmează.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

orchestra , muzica , Londra

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
8 locuitori

Iagorlîc este un sat din cadrul comunei Goian din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. Populaţia satului Iagorlîc alcătuia 8 oameni în anul 2011. Satul Iagorlîc a fost menționat documentar în anul 1574.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.