Mergi spre compartimentul: Muzica
10 mai 2017, 17:25 Muzica views 6088
Capodopere de muzică clasică, în interpretarea talentelor din Moldova
10 mai 2017, 17:25 Muzica views 6088

Capodopere de muzică clasică, în interpretarea talentelor din Moldova

Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici" cu suportul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova reuneşte, într-un concert de muzică clasică, tinere talente și muzicieni profesionişti de pe ambele maluri ale Nistrului.

Programul conține un regal de muzică vocală, instrumentală şi dans, cu o suită de capodopere ale compozitorilor clasici europeni: Mozart, Beethoven, Chopin, Monti, Verdi, Gounod, Strauss, Lehar, Dvorak, Dimitrescu, precum și o incursiune în istoricul muzical european, prezentat de muzicologul Irina Martîniuc.

În scenă vor evolua artişti de prestigiu național: soprana Tatiana Costiuc, Maestru în Artă și tenorul Serghei Pilipețchi, solist al orchestrei simfonice din Tiraspol, precum și cei mai promițători tineri: violonista Ana Oboroc și Lotana Mîtcu (Bender), violoncelistul Denis Rîșcovoi, acordeonistul Radu Rățoi, flautistul Ivan Brînzari (Tiraspol).

Interpreții vor fi acompaniați de orchestra rezidentă a Filarmonicii Naţionale sub bagheta dirijorului Robert Gutter din Romania și de ansamblurile de dans „Soarele", „Versia" și „CrisStyle" de la Centrul ARTICO.

Programul artistic va fi prezentat într-un șir de evenimente, respectiv pe 10 mai 2017 ora 13.00 și ora 14.30, iar pe 12 mai – evenimentul dedicat promovării valorile culturale europene se va desfășura la ora 18.00, în incinta Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici" din Chişinău, accesul la concerte este liber.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

concert , talent , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4103 locuitori

Mașcăuți este un sat şi comună din raionul Criuleni. Localitatea se află pe malul drept al rîului Răut la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Mașcăuți constituia 4 103 oameni. Satul Mașcăuți a fost atestat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.