Mergi spre compartimentul: Muzica
30 aprilie 2016, 12:30 Muzica views 6765
Colind de Paști de la Stela Botez (Video)
30 aprilie 2016, 12:30 Muzica views 6765

Colind de Paști de la Stela Botez (Video)

Interpreta Stela Botez, în Joia Mare din Săptămîna patimilor a adus în dar fanilor săi și iubitorilor de muzică populară un colind pascal.

Colindul se numește „Golgota" și este cules din sudul țării, din satul Averescu, relatează NOI.md.

„Cîntecul se studiază în cadrul ansamblului vocal-instrumental «Țărăncuța» al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din chișinău, acolo unde mi-am făcut studiile. Atunci cînd am descoperit acest cîntec, mi-am dorit foarte mult să-l includ în repertoriul meu pentru că îmi inspiră liniște sufletească", a menționat interpreta.

Lansarea acestui colind a fost însoțit și de un mesaj pe care Stela l-a transmis admiratorilor săi: „Fie ca sfintele sărbători de Paști să vă aducă cozonaci pe masă, ouă în coș, familia aproape de sufletele voastre, lumină în viață și binecuvîntare. Sărbători de Paști cu bine! Hristos a Înviat!".

Pentru Stela, sărbătorile pascale înseamnă familie, din acest motiv în aceste zile sfinte și de Blajini interpreta va fi la Cahul și în satul său de baștină, Pleșeni.

Colindul pascal este interpretat voce-cobză și face parte din proiectul „Fata cu cobza".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

muzica , interpret , Paste , colinde

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1730
Populația:
792 locuitori

Hîrbovăț este un sat din comuna Onișcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 792 de oameni. Satul Hîrbovăț a fost menționat documentar în anul 1730.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.