Mergi spre compartimentul: Muzica
10 decembrie 2013, 10:17 Dansul moldovenesc views 13225
10 decembrie 2013, 10:17 Dansul moldovenesc views 13225

Moldovenii cuceresc Asia prin dans


Foto: trm.md

De mai bine de 10 ani, cuplul Olga şi Andrei din Chişinău activează în cele mai mari parcuri de distracţii din Coreea de Sud, China şi Taiwan. Asiaticii sînt gata să dea bani grei pentru spectacolele organizate de europeni îmbrăcaţi în regi şi regine, desprinşi parcă din poveşti.

Olga Prigorskaia şi coregraful Andrei Volh spun că totul a început în Coreea, cînd au trecut castingul pentru un loc de muncă la unul dintre cele mai mari parcuri de distracţii din lume - Everland. „În timpul show-ului dansau 60 de oameni în acelaşi timp, iar la paradă participau de la 80 pînă la 100 de oameni”. 

Acum Olga şi Andrei muncesc în Taiwan. Interesant este faptul că dansatorii din ţările ex-sovietice se bucură de o mare popularitate în ţările asiatice. „Pentru ei sîntem ca nişte păpuşi din desene animate. Este foarte straniu pentru coreeni faptul că un european poate să spună un cuvînt în limba lor, dar mai ales să cînte în limba lor , iar noi în timpul paradelor cîntăm”.

Contractul prevede că Olga şi Andrei pot să vină acasă o singură dată pe an, pentru cîteva săptămîni. Anul acesta cuplul de dansatori s-a logodit în Moldova, pentru anul viitor au preconizat să facă nunta. În Coreea şi China dansatorii moldoveni au un salariu de aproximativ 1000 de dolari pe lună. Olga şi Andrei spun că nu se vor lăsa de dans atît timp cît vor avea dorinţă şi putere. 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Asia , Dansuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1749
Populația:
1211 locuitori

Țîbuleuca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 74 km de Chișinău. Populaţia satului Țîbuleuca alcătuia 1211 de oameni în anul 2011. Satul Țîbuleuca a fost menționat documentar în anul 1749.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.