10 august 2020, 14:00 Personalități views 4398
„Pentru a trăi, eu trebuie să muncesc”. Rămas bun, Maestre!
10 august 2020, 14:00 Personalități views 4398

„Pentru a trăi, eu trebuie să muncesc”. Rămas bun, Maestre!

Astăzi Moldova își ia rămas bun de la unul dintre cei mai mari oameni de cultură din epoca noastră – regizorul Iuri Arcadievici Harmelin. Numele și creația fondatorului și conducătorului artistic de neînlocuit al Teatrului Dramatic de Stat pentru Tineret „De pe strada Trandafirilor" sînt cunoscute departe peste hotarele țării noastre.

Pe 8 august Maestrul a plecat din viață. Pînă în ultima zi a vieții sale, în ciuda bolii severe, nu a renunțat la muncă, a continuat repetițiile, s-a pregătit pentru deschiderea sezonului teatral. Pentru că, după cum a spus el într-un interviu pentru Noi.md, el nu poate trăi fără să muncească.

Vă prezentăm fragmente din interviurile oferite site-ului nostru de Iuri Arcadievici în momente diferite. Vocea, cuvintele și gîndurile lui sunt întotdeauna cu noi.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iurii Harmelin , interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1701
Populația:
1449 locuitori

Ţahnăuţi este un sat din cadrul comunei Ţareuca, raionul Rezina. Satul Țahnăuți este situat la o distanță de 10 km de orașul Rezina, la 12 km de stația de cale ferată Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1449 de oameni. Satul Țahnăuți a fost menționat documentar în anul 1701.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.