10 octombrie 2018, 15:00 Personalități views 11495
Olga Ciolacu a fost decorată cu cea mai înaltă distincție în stat
10 octombrie 2018, 15:00 Personalități views 11495

Olga Ciolacu a fost decorată cu cea mai înaltă distincție în stat

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a semnat decretul prin care interpretei Olga Ciolacu, artistă a poporului, i s-a conferit Ordinul Republicii.

Distincția i-a fost acordată în semn de înaltă prețuire a meritelor deosebite în domeniul artei muzicale, pentru contribuție la promovarea valorilor culturale și activitate de creație prodigioasă.

Despre aceasta a anunţat consilierul prezidenţial în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării, Corneliu Popovici, care i-a adus în dar interpretei sincere felicitări.

Olga Ciolacu s-a născut la 10 octombrie 1949 în Lozova, Strășeni şi este o interpretă de muzică ușoară și populară din Republica Moldova.

Olga Ciolacu a devenit Artistă Emerită a RSSM în 1988 și Artistă a Poporului din Republica Moldova în 1995. În 1993, a primit medalia „Meritul Civic", iar în 1999 Ordinul „Gloria muncii".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

personalitati , Igor Dodon , distinctie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
155 locuitori

Nicolscoe este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Nicolscoe alcătuia 155 de oameni în anul 2004. Satul Nicolscoe a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.