19 septembrie 2018, 12:25 Personalități views 9603
Popovici, despre planurile sale de viitor
19 septembrie 2018, 12:25 Personalități views 9603

Popovici, despre planurile sale de viitor

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, consilierul în domeniul educației, culturii și cercetării al Președintelui Republicii Moldova, Corneliu Popovici, a fost întrebat despre planurile sale de viitor în calitate de consilier prezidențial.

„Planurile sînt foarte multe. Vrem să reușim modificarea în ceea ce privește salarizarea cadrelor didactice, în vederea sporirii acesteia, pentru că, în caz contrar, vom rămîne fără cadre didactice. În domeniul științific, cred că totuși se va reveni asupra modificărilor care s-au efectuat la Codul Științei și vor fi revăzute acele modificări care au fost făcute și care pe parcursul unui an de zile şi-au demonstrat ineficiența, şi-au demonstrat caracterul păgubos pentru sistemul științific. Noi vrem totuși să restabilim statutul instituțiilor de cercetare ale Academiei de Științe, inclusiv statul AȘM ca centru de coordonare a vieții științifice din RM", a declarat el.

Sursa: tribuna.md

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , viitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.