10 martie 2017, 15:35 Personalități views 37282
Sadovnic: Datorită lui Iacob Burghiu l-am cunoscut mai bine pe Doga (Video)
10 martie 2017, 15:35 Personalități views 37282

Sadovnic: Datorită lui Iacob Burghiu l-am cunoscut mai bine pe Doga (Video)

Pe vremea cînd abia pășea în lumea muzicii interpretul și compozitorul Iurie Sadovnic, debutează și în cinematografie.

Maestrul a avut ocazia inedită să se producă în renumitul film „Cînta o pasăre în noapte" („Не верь крику ночной птицы").

Potrivit lui Iurie Sadovnic, propunerea de a se produce în această peliculă a venit din partea regretatului regizor Iacob Burghiu și a compozitorului Eugen Doga.

„Probabil, datorită domnului Iacob Burghiu l-am cunoscut mai bine pe Eugen Doga, cu toate că cel din urmă știa de mine. Doga a scris o piesă pentru acest film și avea nevoie de un interpret tînăr. Iacob Burghiu îi vorbise lui Doga de mine și iată așa am fost invitat la o întîlnire, ca mai apoi să ajung să fiu filmat", povestește Iurie Sadovnic în cadrul unui interviu acordat portalului nostru.

Iurie Sadovnic s-a arătat foarte încîntat de piesa pe care urma să o interpreteze, iar la scurt timp deja împreună cu marele dirijor Aram Haciaturian, imprimau la „Mosfilm". „Am filmat într-un club, la o repetiție, în sală erau doar două persoane și eu pe scenă. Așa a fost prima mea apariție în film", afirmă Sadovnic.

Însă nu a fost să fie. Reprezentanții de la „Moldova-film" începuseră să-și facă griji și să-l preseze pe regizorul Iacob Burghiu, pe motiv că pentru a cîștiga cîți mai mulți bani, în film trebuie să fie un nume sonor în locul lui Sadovnic.

„S-au certat Doga și Burghiu și cu cei de la Moscova, și cu cei de la Moldova, dar totuși l-au chemat pe Kobzon, și așa o făcea el pe tinerelul", a conchis Iurie Sadovnic.

Astfel, deși în imagini apare tînărul interpret Iurie Sadovnic, vocea din film aparține lui Iosif Kobzon.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1891
Populația:
735 locuitori

Chioselia Rusă este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Chioselia Rusă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de municipiul Comrat și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 735 de locuitori. Satul Chioselia Rusă a fost menționat documentar în anul 1891.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.