30 martie 2016, 15:15 Personalități views 9717
Cristiana Grati – autoare de personaje din jocurile video (Foto)
30 martie 2016, 15:15 Personalități views 9717

Cristiana Grati – autoare de personaje din jocurile video (Foto)

Cristiana Grati este o tînără de 23 de ani din Chișinău, care dă viață personajelor din jocurile video. „Archers revenge" (Răzbunarea arcașilor), „Showdow World" (Umbra lumii) – sînt doar cîteva dintre jocurile în care Cristiana și-a adus contribuția.

Cristiana este studentă în anul patru la Universitatea Tehnică din Moldova, la Facultatea design și tehnologii poligrafice, însă ceea cu ce se ocupă în prezent, artă digitală, a învățat de una singură de pe internet. Game-artista practică și pictura de șevalet, ilustrații de carte, design grafic.

Tînăra este membră a proiectului „Magicindie", care are drept scop informarea jucătorilor din toată lumea că în Republica Moldova se creează experiențe unice în ceea ce privește jocurile video. „În cadrul proiectului, eu am funcția de artist 2D. Mă ocup de elaborarea artei pentru joc: personaje, scene de interior și peisaje, elemente de decor virtual și design grafic", a menționat artista pentru portalul ea.md. Talentul de a desena l-a moștenit de la mama sa, spune artista.

„Totul a început de la o ilustrație a unui pictor digital pe care am găsit-o pe internet. Aceasta mi-a trezit inspirația și dorința de a analiza tehnica digitală. Cu prima ocazie, mi-a procurat o tabletă grafică și cu încetul am încercat să pictez. A fost foarte greu, pictam foarte stîngaci, nu puteam înțelege cum pe hîrtie e atît de ușor și frumos, iar pe computer iese așa de urît", povestește Cristiana.

În prezent mînuiește cu ușurință periuța digitală, dar nu uită și de cea tradițională. O mare parte a conceptelor sale pentru jocurile video sînt realizate mai întîi în mod clasic, cu ajutorul acuarelei și creionului, pe hîrtie albă, apoi își transpune creațiile în format digital.

Acest domeniu al artei a devenit pentru Cristiana unul esențial. Ea nu numai că adoră ceea ce face, dar și își cîștigă existența cu ajutorul talentului său: „Ideea este că îmi place să fiu provocată de artă! O privesc mai mult decît pe un hobby care îmi aduce plăcere și, în același timp, e o sursă financiară care mă motivează să-mi dezvolt capacitățile în acest domeniu".

Pictorița afirmă că și-ar dori o carieră peste hotarele țării, acolo unde munca și talentul ei ar fi prețuite la justa valoare.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

jocuri , video , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.