28 iulie 2015, 11:15 Personalități views 12797
S-a stins din viaţă jurnalistul radio Dumitru Rotaru
28 iulie 2015, 11:15 Personalități views 12797

S-a stins din viaţă jurnalistul radio Dumitru Rotaru

După o gravă maladie, la vârsta de 68 de ani a încetat din viaţă jurnalistul de la Radio Moldova, Dumitru Rotaru. Funeraliile vor avea loc pe 28 iulie, cu începere de la ora 9:00, la Casa Radio. Dumitru Rotaru va fi înmormântat la Cimitirul Central din capitală.

O personalitate notorie a radiojurnalismului, Dumitru Rotaru s-a dăruit ascultătorilor timp de 42 de ani. A pledat cu mult har pentru salvgardarea mediului şi a spiritului, a realizat documentare la televiziunea naţională, a scris scenarii la spectacole, texte pentru cântece.

S-a învrednicit de trofeele „Unda de Aur", medalia „Meritul Civic".

A luptat cu demnitate şi curaj cu maladia și spera să revină la microfon, printre colegii de la radio. „Mi-i tare dor de ei, toată ziua îi ascult. Pentru mine, radioul e sfântul vieţii, e ceva sacru, îmi doresc mult să revin la microfon", spunea el.

Pe 28 iulie, la Casa Radio va fi ultimul popas al jurnalistului, după care Dumitru Rotaru va fi înmormântat la Cimitirul Central din capitală.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

personalitati , jurnalist

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2201 locuitori

Satul Nou este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Satul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2201 oameni. Satul Nou a fost menționat documentar în anul 1845.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.