26 mai 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1373
BAC-ul și refugiații ucraineni: Ministerul Educației, îndemnat să ofere detalii
Foto: bbc.com
26 mai 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1373

BAC-ul și refugiații ucraineni: Ministerul Educației, îndemnat să ofere detalii

Asociaţia obştească ”Centrul de Drept al Avocaţilor” a solicitat de la Ministerul Educației și Științei informații despre procedura de susținere a testului național multidisciplinar pentru refugiații din Ucraina, pentru a fi diseminată către persoanele interesate. Cu un demers în acest sens astăzi directorul executiv al Centrului de Drept al Avocaților, Oleg Palii, s-a adresat ministrului Educației și Științei, Anatolie Topală.

În mesaj se menționează că, prin ordinul ministrului Educației și Științei al Ucrainei nr.465 din 19 mai 2022, a fost aprobată lista localităților aflate în străinătate, pe teritoriul cărora vor fi înființate centre temporare pentru susținerea testului național multidisciplinar. Potrivit informației publicate pe pagina web oficială a Ministerului Educației și Științei al Ucrainei, ucrainenii care au fost forțați să părăsească țara din cauza războiului vor avea oportunitatea de a susține testul în mai multe țări, inclusiv în Republica Moldova.

CDA apreciază deschiderea autorităților Republicii Moldova de a susține tinerii refugiați din Ucraina și de a asigura dreptul acestora la educație și dorește să contribuie la informarea tuturor persoanelor interesate cu privire la această oportunitate. Or, termenul de confirmare a participării la testul național multidisciplinar expiră pe data de 7 iunie, iar examenele naționale de absolvire a învățămîntului liceal sînt foarte importante pentru că oferă tinerilor op

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
506 locuitori

Moara Domnească este un sat din cadrul comunei Viişoara, raionul Glodeni. Localitatea Moara Domnească se afla la distanța de 17 km de orașul Glodeni și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 506 oameni. Satul Moara Domnească este atestat în 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.