04 august 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 2369
Acest guvern este sortit eșecului dacă va urma sfatul
04 august 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 2369

Acest guvern este sortit eșecului dacă va urma sfatul "partenerilor de dezvoltare"

În funcțiile ministeriale în blocul economic al Guvernului Gavrilița sînt propuși consultanți, adică persoane care nu au o experiență în domeniu.

În principiu, acest lucru nu este rău, deoarece "economiștii profesioniști" cu experiență practică care au condus economia și finanțele moldovenești timp de 30 de ani, nu au înțeles ce trebuie de făcut pentru ca țara noastră să devină un al doilea Singapore. În același timp, toți acești economiști ai noștri au condus economia în mod activ, urmînd sfaturile consultanților străini. Drept urmare, sîntem ca mai înainte cea mai săracă țară din Europa și nu înțelegem cu adevărat ce trebuie făcut pentru a merge înainte.

Nu este rău că la conducerea economiei vin oamenii "proaspeți", dar, chiar dacă ei înțeleg ce trebuie de făcut, le vor permite acest lucru "partenerii de dezvoltare" care i-au educat și i-au hrănit pe acești oameni?

 De exemplu, vor permite Guvernului ca în Parlament să fie modificate actele legislative privind reformarea sistemului financiar-bancar în așa fel încît moneda națională să fie capabilă să dezvolte cu adevărat economia? Sau să elimine (atenueze) concurența neloială din partea mărfurilor importate care au inundat piața moldovenească? Sau să fie întors țării portul Giurgiulești? Sau să creăm programe de dezvoltare, dar nu să reducem totul?

Lista poate fi continuată și am scris în repetate rînduri despre acest lucru, în special, cu privire la problemele din sectorul bancar.

Dacă "partenerii de dezvoltare" care i-au educat și i-au hrănit pe aceste persoane vor continua politica de frînare a dezvoltării celei mai sărace țări din Europa și de promovare doar a propriilor interese în Moldova, atunci această guvernare va suporta un eșec inevitabil.

Vasile Balan

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

guvern , partener

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
905 locuitori

Brăila este un sat din cadrul comunei Băcioi, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.23 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 1.97 km. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 905 oameni. Satul Brăila a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.