03 august 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2448
Important pentru moldovenii care revin din Italia. Nimeni nu scapă de carantină
03 august 2021, 16:30 Realitatea moldovenească views 2448

Important pentru moldovenii care revin din Italia. Nimeni nu scapă de carantină

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță că la sfîrșitul săptămînii vor fi introduse, cel puțin, încă 12 țări în lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, zonă roșie.

Este vorba de acea lista pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova.

În prezent, în zona roșie sînt incluse 63 de state, a precizat secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

„Conform evoluției pe care o urmărim de creștere a numărului nou de cazuri, cel mai probabil, către sfîrșitul săptămînii, lista va fi completată cu cel puțin încă 12 țări, printre care Italia, Estonia, Finlanda, Lituania. Fiecare caz este monitorizat”, a declarat Denis Cernelea.

Amintim că indicatorul pentru includere în listă a statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile care este mai mare de 100 cazuri la 100 000 populație.

Asta înseamnă că toți cei care vin din una din aceste țări, trebuie obligatoriu să stea în regim de autoizolare, să completeze în mod obligatoriu fișa epidemiologică, precum și să semneze declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile.

Lista se publică la sfîrșitul săptămînii.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

carantina , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
1571 locuitori

Covurlui este un sat şi comună din raionul Leova. Covurlui este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 de oameni. Satul Covurlui a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.