23 iulie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2036
Explozia de la uzina din Ucraina nu a influențat nivelul de poluare atmosferică din Republica Moldova
23 iulie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2036

Explozia de la uzina din Ucraina nu a influențat nivelul de poluare atmosferică din Republica Moldova

Agenția de Mediu a atestat lipsa unor depășiri esențiale a concentrației maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic în Republica Moldova, în urma exploziei de ieri la uzina chimică din orașul Rovno, Ucraina.

Laboratorul pentru calitatea aerului efectuează zilnic activitatea de prelevare şi analiză a mostrelor de aer atmosferic de la șase posturi staționare de observații din municipiul Chișinău, în baza a opt indicatori, și de la două posturi din municipiul Bălți, în baza a șase indicatori.

„Astfel, în perioada 19-22 iulie 2021, în Chișinău şi Bălți nu s-au identificat depășiri esențiale a concentrațiilor maxime admisibile a poluanților în aerul atmosferic. Caracterul instabil al vremii, influența unui front atmosferic rece, variația maselor de aer, ploile de scurtă durată cu descărcări electrice și izolat intensificările vîntului de pînă la 18 m/s au contribuit la dispersia poluanților din aer", indică un comunicat al instituției.

Ieri, la o uzină chimică din orașul ucrainean Rovno, Ucraina, a avut loc o explozie. În urma deflagrației, pe cer a fost vizibil un nor mare de smog portocaliu, iar particulele de oxid de azot au ajuns în aer. Specialiștii susțin că din acest motiv sînt posibile precipitații acide. Totodată, autoritățile din țara vecină le-au recomandat cetățenilor să iasă în stradă cu umbrele.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

explozie , aer , poluare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
11473 locuitori

Grigoriopol este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 53 km de Chișinău. Conform recensămîntului din 2004 orașul avea o populație de 11 473 locuitori. Orașul Grigoriopol a fost întemeiat în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.