06 mai 2021, 12:10 Realitatea moldovenească views 2218
Mitropolitul Vladimir vrea ca Paștele Blajinilor să se desfășoare în cimitire
06 mai 2021, 12:10 Realitatea moldovenească views 2218

Mitropolitul Vladimir vrea ca Paștele Blajinilor să se desfășoare în cimitire

Mitropolitul Chișinăului și întregii Moldove, ÎPS Vladimir i-a adresat miercuri, 5 mai, o scrisoare primarului general al Capitalei, Ion Ceban, cu rugămintea de a permite ca Paștele Blajinilor să aibă loc în cimitirele municipiului.

În adresarea sa, Mitropolitul invocă mai multe motive pentru care ar trebui permis accesul în cimitire în zilele de 9 și 10 mai, cînd este sărbătorit Paștele Blajinilor. Printre acestea se numără și faptul că unele Comisiei pentru situații excepționale din alte regiuni ale țării deja și-au revizuit deciziile și le-au permis credincioșilor să viziteze cimitirele

Totodată, AÎPS Vladimir menționează că credincioșii au fost precauți și s-au conformat recomandărilor impuse de autorități, în vederea respectării normelor sanitare în perioada pandemiei de coronavirus.

"Vă asigurăm de toată deschiderea și colaborare în vederea bunei desfășurării a celei mai importante zile de pomenire a celor apăsați pe meleagurile noastre", se mai arată în adresarea Mitropolitului către primarul general Ion Ceban.

Consilierul primarului Ion Ceban, Natalia Ixari, a declarat că cimitirele vor rămîn închise pînă marţi, aşa cum prevede decizia Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică

Amintim că, potrivit unei decizii de la sfîrșitul lunii aprilie a Comisiei extraordinare de sănătate publică a municipiului Chișinău, accesul în cimitirele din municipiul Chișinău este interzis în perioada 2 – 10 mai.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

cimitir , Mitropolia Moldovei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
57 locuitori

Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.