21 aprilie 2021, 14:30 Realitatea moldovenească views 2150
Elevii claselor primare şi absolvente din Ungheni au revenit în clase
21 aprilie 2021, 14:30 Realitatea moldovenească views 2150

Elevii claselor primare şi absolvente din Ungheni au revenit în clase

Elevii claselor primare (1-4) și cei din clasele absolvente (9 și 12) din instituțiile de învățămînt din municipiul Ungheni, începînd de astăzi, au revenit la studiile cu prezența fizică în școli.

O decizie în acest sens a fost luată ieri de Comisia pentru situații excepționale (CSE) a raionului, transmite MOLDPRERS.

Conform deciziei CSE Ungheni, elevii din celelalte clase vor continua, deocamdată, studiile la distanță. „În funcție de evoluția situației epidemiologice, decizia poate fi modificată o dată în 14 zile", indică documentul.

Din această săptămînă, la studii în clase au revenit şi elevii din ciclul primar, precum şi din clasele absolvente, din municipiile Chişinău şi Bălţi. Copiii au revenit în şcoli în urma deciziilor asumate de Comisiile locale pentru situaţii excepţionale. Asta în timp ce CSE naţională a dispus că, pe perioada stării de urgenţă (1 aprilie – 30 mai), procesul educațional se va desfășura la distanţă în localităţile unde rata de infectare cu COVID-19 constituie o sută de îmbolnăviri la o sută de mii de populație, ceea ce presupune Cod Roșu de alertă. Prevederea se referă la învăţămîntul primar, gimnazial şi liceal, cu excepţia celui preșcolar, pentru că grădinițele au continuat să activeze.

În acest context, un grup de părinţi a manifestat ieri la Consiliul raional Căuşeni, cerînd autorităţilor să redeschidă şcolile. Reprezentanții administrației locale au reiterat că nu pot permite reluarea procesului de studii cu prezenţă fizică, deoarece oraşul Căuşeni este încă sub Codul Roşu de alertă. La rîndul lor, părinții au declarat că dacă elevii nu vor fi integrați în școală, săptămîna viitoare vor ieși la proteste stradale.

Aseară, după şedinţa Centrului unic de control al stării de urgenţă, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a anunţat că doar raioanele Taraclia, Hîncești și Florești au ieșit din zona de Cod Roșu de alertă privind situația epidemiologică, pentru că, în ultimele zile, în aceste unităţi teritorial-administrative au fost înregistrate sub o sută de cazuri la o mie de locuitori.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

scoala , elevi , Pandemie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
984 locuitori

Ghiduleni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghiduleni, Roșcanii de Jos și Roșcanii de Sus. Satul Ghiduleni este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 984 de oameni. Satul Ghiduleni a fost atestat documentar la 30 iunie 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.