27 februarie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3277
Agenția Medicamentului a autorizat trei vaccinuri în R.Moldova, inclusiv Sputnik V
27 februarie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3277

Agenția Medicamentului a autorizat trei vaccinuri în R.Moldova, inclusiv Sputnik V

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a decis astăzi autorizarea vaccinurilor anti-Covid de la trei producători: Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Sputnik V (Rusia), scrie Noi.md.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi a AMDM.

În acest sens au fost emise certificatelor de înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

"S-a hotărât autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Lista de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing – EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V)", se arată în declarația AMDM.

Autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației, precizează instituția.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , Moldova , înregistrare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1914
Populația:
129 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în anul 1914.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.