22 februarie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2441
Fără microbuze, timp de o zi: Transportatorii nu renunță la proteste
22 februarie 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2441

Fără microbuze, timp de o zi: Transportatorii nu renunță la proteste

Chiar dacă CNESP și-a suspendat decizia de limitare la 50% a numărului de călători în transport, transportatorii nu renunță la ideea de a organiza mîine, 23 februarie, o acțiune de protest, transmite Noi.md.

Într-un comunicat de presă, Asociația Patronală a Profesioniștilor în Transporturi ”Transportatorul” declară că susține revendicările înaintate de Asociația Patronală ”APOTA” și se va alătura protestului național al transportatorilor rutieri prin suspendarea rutelor regulate raionale și interraionale din 23 februarie 2021.

Oprirea transportului va duce la perturbarea gravă a proceselor economice și sociale în republică, se menționează în comunicat.

În acest sens, transportatorii solicită soluționarea cîtorva revendicări:

„1. În legătură cu faptul că personalul din transportul public se află la prima linie de risc, CEREM vaccinarea in termen de 7 zile a tuturor conducătorilor auto din transport public.

2. CEREM asigurarea gratuită cu materiale de protecție, măști, halate, dezinfectant pentru fiecare unitate de transport.

3. CEREM achitarea imediată din bugetul de stat a plăților compensatorii în valoarea salariului mediu pe economie pe lună conducătorilor auto pentru fiecare lună a pandemiei.

4. CEREM repartizarea motorinei gratuite - necesare pentru activitatea transportului regulat de persoane din rezerva de stat și ajutoarele internaționale.

Doar executarea completă și operativă a revendicărilor va permite realizarea deciziilor adoptate de CNESP”, se mai arată în comunitacul emis presei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

microbuz , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1824
Populația:
1676 locuitori

Limbenii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Limbenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Glodeni și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Limbenii Noi a fost menționat documentar în anul 1824.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.