23 decembrie 2020, 11:10 Realitatea moldovenească views 4244
Ce obișnuiesc să cumpere moldovenii în ajun de Crăciun? Fii pregătit de sărbători
23 decembrie 2020, 11:10 Realitatea moldovenească views 4244

Ce obișnuiesc să cumpere moldovenii în ajun de Crăciun? Fii pregătit de sărbători

Se apropie una dintre cele mai importante zile din an - Crăciunul. Fiecare creștin îl așteaptă cu nerăbdare și se pregătește corespunzător pentru al sărbători alături de cei dragi. Moldovenii nu sunt o excepție, chiar cu câteva zile înainte își fac listele și încep să invadeze magazinele. Însă, ce cumpărături se bucură de popularitate printre oamenii de la noi din țară? Și cum te poate salva un credit online în această perioadă?


La ce produse dau preferință moldovenii pe timp de sărbători?

Primul lucru care nu poate lipsi din nicio casă de Crăciun, este bradul. Acesta este un pom al vieții, care îl simbolizează pe Hristos veșnic viu, datorită faptului că este mereu verde. De regulă, bradul este împodobit cu diverse jucării și luminițe. Anul acesta, prețurile încep de la 200 de lei, pentru brazi crescuți în Moldova, pe când unul de trei metri adus de peste hotare poate ajunge și la 1000 de lei. Însă, totuși, unii aleg opțiunea artificială, deoarece este mai ieftină și poate fi utilizată câțiva ani la rând.

Așa cum bucatele nu pot lipsi de pe masa unei sărbători, principalele cumpărături în listele oamenilor sunt produsele alimentare. În special, se strâng cozi lungi la compartimentele din magazine și ghișeele din piața unde se vând carne și legume. Motivul este unul simplu: după o perioadă de post, cum ar putea lipsi din meniu bucatele tradiționalele, precum friptura și sarmalele?

Nu în ultimul rând, de Crăciun nu pot lipsi cadourile pentru cei dragi. Acestea variază în funcție de caz, dar, cu siguranță, primii în listă sunt copiii. Astfel, atât părinții cât și bunicii de câteva zile sunt în căutarea darului perfect, fie că e vorba despre jucării, haine sau chiar dispozitive digitale. Dar, dacă ne referim la adulți, de cea mai mare popularitate se bucură aparatele electrocasnice, de la cumpărături masive, precum mașină de spălat sau frigider, până la obiecte mai mărunte ca aspirator, aparate de preparat cafea sau laptop. Majoritatea electrocasnicelor sunt disponibile în credite avantajoase în această perioadă.

La fel, sunt foarte căutate și accesoriile - genți, portofele, cercei, coliere, inele, fular, mănuși, huse ș.a. Acestea reprezintă o alegere destul de sigură, care va fi pe placul majorității persoanelor. Totodată, unii aleg să cumpere articole din parfumerie, iar cei mai originali aleg cadourile personalizate - mesaje tematice, inscripții gravate pe diferite obiecte, dedicații etc.

Cum te pregătești de sărbători, dacă nu ai suficiente resurse financiare?

După cum am văzut, preferințele moldovenilor sunt cele mai diverse, însă cu toții își doresc o sărbătoare frumoasă. Totuși, pentru ca totul să fie așa cum ne imaginăm, e nevoie să scoatem ceva bani din buzunar. Luând în considerație greutățile anului 2020, mulți s-ar putea confrunta cu probleme financiare, atunci când fac cumpărăturile pentru masa de Crăciun sau aleg cadourile pentru cei dragi. Dar, care are fi soluția cea mai comodă și avantajoasă? Din fericire, mereu poți lua un credit în Chișinău, de la Kreddy. Partea bună e că achiți prima rată abia peste două luni, când practic reușești să ieși din perioada de iarnă, plină de cheltuieli.

Cu un credit online în Chișinău poți obține suma de banii de care ai nevoie în cel mai scurt timp posibil, fără a părăsi casa. Accesează site-ul Kreddy, alege suma de care ai nevoie, între 1000 și 20000 lei, precum și perioada de rambursare, de până la 12 luni. În funcție de a doua se va schimba procentul de dobândă. După care trebuie să completezi formularul de solicitare și vei primi un răspuns de acordare în 15 minute. Banii îi poți obține direct pe card sau îi poți lua numerar la unul dintre oficiile companiei.

Perioada sărbătorilor de iarnă este unică prin atmosfera sa plină de farmec. Nu e neapărat să cheltui mulți bani pentru a avea parte de un Crăciun fericit, însă e plăcut să-i surprinzi pe cei dragi cu cadourile și bucatele lor preferate. Încearcă să profiți de fiecare moment și să organizezi totul așa cum îți dorești.

 

Cuvinte cheie:

Crăciunul , sarbatoare , credit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.