03 decembrie 2020, 11:45 Realitatea moldovenească views 2043
Protest în fața Parlamentului
03 decembrie 2020, 11:45 Realitatea moldovenească views 2043

Protest în fața Parlamentului

UPDATE 13:22

Protestul din fața Parlamentului a luat sfîrșit. Organizatorii le-au mulțumit oamenilor pentru participare și i-au îndemnat să le urmărească mesajele și dacă va fi necesar să se alăture și viitoarelor manifestații. Potrivit poliției, în jur de 700 de persoane au participat la protestul organizat de președintele ales Maia Sandu.

12:42 - În fața protestatarilor a ieșit liderul PPDA, Andrei Năstase, care și-a arătat susținerea față de Maia Sandu și protestul organizat de ea.

12:37 - Potrivit Inspectoratului General de Poliției (IGP), în fața Parlamentului, în aceste clipe, protestează aproximativ 700 de persoane. Totodată, oamenii legii anunță că este sistată circulația rutieră pe bulevardul Ștefan Cel Mare, tronsonul cuprins între străzile Maria Cebotari și str. M.Bănulescu Bodoni.

11:37 - Rînd pe rînd, în fața protestatarilor, au ținut discursuri deputatul PAS, Igor Grosu, și deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

UPDATE 11:22

Președintele ales, Maia Sandu, a ieșit în fața protestatarilor.

„Vă mulțumim că sunteți aici. Suntem aici pentru a ne apăra democrația, pentru a ne apăra dreptul a avea o țară fără corupție, una în care să ni se facă dreptate. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, să respectăm regulile, să purtăm mască, să păstrăm distanța”, a declarat Sandu.

UPDATE 11:02

Aproximativ 800-900 de protestatari s-au adunat în aceste momente în fața Parlamentului. Ei cer ca SIS să rămînă subordonat președintelui țării, nu a Parlamentului.

10:26 - Bulevardul Ștefan Cel Mare a fost blocat de manifestanți. Transportul public este oprit și redirecționat.

10:05 - Protestarii s-au adunat în fața Parlamentului și scandează lozinci precum „Jos corupția” și „Jos Parlamentul. Aceștia spun că o susțin pe Maia Sandu, președintele ales.

Organizatorii protestului îndeamnă oamenii să respecte distanța socială și să poarte mască.

Chiar dacă a chemat lumea la protest, președintele ales, Maia Sandu, nu este prezentă la manifestație.

Urmăriți LIVE pe Noi.md, acțiunea de protest în fața Parlamentului Republicii Moldova

Președinta aleasă Maia Sandu a cheamat aseară oamenii în stradă să își apere votul din 15 noiembrie.

Ea s-a arătat nemulțumită de un proiect de lege înregistrat astăzi la Parlament de deputații PSRM, prin care se propune ca SIS să fie scos din subordinea președintelui.

Cuvinte cheie:

parlament , protest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
349 locuitori

Mana este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Mana a fost menționat documentar în anul 1500.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.