17 noiembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 4239
PAS refuză să participe la consultările inițiate de Igor Dodon
17 noiembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 4239

PAS refuză să participe la consultările inițiate de Igor Dodon

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță că refuză invitația președintelui în exercițiu, Igor Dodon, de a merge la consultări.

Anunțul a fost făcut de către deputatul Sergiu Litvinenco, argumentînd că „pentru ceea ce declară el că ar vrea să facă nu are un mandat popular", scrie coditianul.

„În primul rînd, Constituția prevede doar două cazuri în care președintele cheamă fracțiunile la consultări – pentru desemnarea candidatului la funcția de prim-ministru și înainte de a lua decizia cu privire la dizolvarea Parlamentului atunci cînd se întrunesc circumstanțele constituționale pentru aceasta. Chemarea din capul lui, deși nu este interzisă, nu este un instrument constituțional expres", a menționat Litvinenco.

Menționăm că luni, 16 noiembrie, Igor Dodon a anunțat că va iniția „discuții cu fracțiunile și grupurile parlamentare din Parlament".

„Inițial vom discuta cu PSRM, apoi cu PD. După care invităm PAS, DA și alte grupuri parlamentare" a mai spus Dodon, precizînd că va merge le discuții alături de Ion Chicu și Zinaida Greceanîi.

Sursa: cotidianul.md

Cuvinte cheie:

PAS , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
1866 locuitori

Zberoaia este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Zberoaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Nisporeni și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1866 de oameni. Satul Zberoaia a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.