08 noiembrie 2020, 12:45 Realitatea moldovenească views 3503
Ar putea reveni R. Moldova la starea de urgență?
08 noiembrie 2020, 12:45 Realitatea moldovenească views 3503

Ar putea reveni R. Moldova la starea de urgență?

În doar cinci zile, în Republica Moldova au fost înregistrate circa cinci mii de cazuri de coronavirus. În acest context, Tatiana Zatîc, şefa Direcţiei politici în domeniul asistenţei medicale primare, urgente şi comunitare din cadrul Ministerului Sănătăţii susține că țara noastră ar putea reveni la restricțiile impuse în perioada stării de urgență, și respectiv la regimul de carantină, în cazul în care numărul infecțiilor nu ar fi în scădere.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, scrie agora.md.

„Ar putea fi, deoarece depinde de numărul și tendințele care vor fi înregistrate. De aceea, în odată atenționez că trebuie să respectăm toate restricțiile impuse de autorități. Urgența de Sănătatea publică stabilită s-a dat în atribuția teritorială. Nu toate teritoriile țării au număr similar de COVID. Depinde de fiecare teritoriu în parte. În funcție de numărul de cazuri în parte, se va lua decizia. Depinde de noi", a menționat Zatîc.

Amintim că primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost depistat pe 7 martie. O femeie, care a venit acasă din Italia, a fost preluată de la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind dusă în stare gravă la spital. Deși autoritățile susțin că moldoveanca ar fi fugit dintr-un spital din Italia, fiul victimei insistă că medicii italieni i-ar fi spus că nu are coronavirus.

În acest moment, în R. Moldova sînt înregistrate 80.501 de cazuri de infecție cu COVID-19. 60.220 de persoane au fost tratate, iar 1.882 au decedat.

În perioada 16 martie – 15 mai 2020, în R. Moldova a fost instituită stare de urgență în legătură cu răspîndirea epidemiei de COVID-19. Ulterior, a fost instituită starea de urgență în sănătate publică.

Sursa: agora.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
4103 locuitori

Mașcăuți este un sat şi comună din raionul Criuleni. Localitatea se află pe malul drept al rîului Răut la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Mașcăuți constituia 4 103 oameni. Satul Mașcăuți a fost atestat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.