07 septembrie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3953
Concediere cu preaviz, odihnă reglementată, salariu ”în alb”. La ce să se mai aștepte salariații și angajatorii?
07 septembrie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3953

Concediere cu preaviz, odihnă reglementată, salariu ”în alb”. La ce să se mai aștepte salariații și angajatorii?

Recentele modificări și completări în Codul Muncii (CM) au modificat peste treizeci de articole ce țin de un cerc vast de probleme – de la programul de muncă și odihnă la concretizarea unor garanții și compensații pentru angajați.

În plus, un bloc aparte îl constituie munca la distanță și activitatea de muncă la domiciliu, despre care Noi.md a relatat în august.

Autoritățile cred că CM renovat va permite niște pași concreți spre îmbunătățirea activității de muncă a cetățenilor Moldovei. Se mizează pe adaptarea legislației la condițiile și urmările pandemiei, sporirea eficienței muncii și o reglementare mai clară a statutului juridic al proprietarilor și investitorilor ca angajatori, dar și a salariaților simpli.

În același timp, unele amendamente au provocat discuții aprinse în societate și nemulțumirea sindicatelor, care au concluzionat că drepturile angajaților au fost limitate, iar posibilitățile conducerii întreprinderii și organizațiilor – extinse.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

munca , odihna , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1295 locuitori

Voloviţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Voloviţa și Alexandru cel Bun. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1295 de oameni. Satul Volovița a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.