13 august 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3923
Din 15 august se interzice expunerea produselor din tutun la vitrină
13 august 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3923

Din 15 august se interzice expunerea produselor din tutun la vitrină

Începînd cu data de 15 august, în Republica Moldova, va intra în vigoare o nouă prevedere legislativă privind controlul tutunului. Astfel, va fi interzisă expunerea vizibilă a produselor din tutun în toate spațiile comerciale.

Fumătorii și utilizatorii dispozitivelor de încălzire a tutunului nu vor putea vedea produsele la vitrină, însă, vor putea solicita o listă cu denumirea și prețul acestora, scrie infotag.md. Lista produselor din tutun, imprimată pe hîrtie albă cu caractere negre, se va prezenta de către vînzător la solicitarea cumpărătorilor, care peste 18 ani. Lista nu va conține imagini sau evidențierea produselorsau elementelor decorative.

Noua prevedere legislativă impune agenții economici să depoziteze produsele de tutun în dulapuri sau mobilier special ca acestea să nu poată fi văzute de către cumpărător. Mai mult ca atît, autoritățile interzic afișarea inscripției sau indicatorului în spațiile de vînzare care informează consumatorul despre comercializarea produselor din tutun.

Mai exact vor fi interzise inscripții cum ar fi „Aici se vînd țigări" sau „Țigări pot fi găsite la prima casă". Totodată, se va permite inscripții cu denumirea generală a produselor, de genul „Tutun" sau „Tobacco", însoțită de avertismentul de sănătate „Fumatul ucide. Renunță acum".

Potrivit Agenției Naționale de Sănătate Publică, interzicerea expunerii produselor de tutun are drept scop prevenirea fumatului în rîndul tinerilor. Aceste restricții se aplică în 30 de state din Regiunea Europeană.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Ţigări , magazin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
379 locuitori

Duruitoarea este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 379 locuitori. Satul Duruitoarea a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.