15 iulie 2020, 15:15 Realitatea moldovenească views 3660
Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, în ziua canonizării marelui domnitor (Foto, Video)
15 iulie 2020, 15:15 Realitatea moldovenească views 3660

Depuneri de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare, în ziua canonizării marelui domnitor (Foto, Video)

Moldova marchează astăzi ziua canonizării Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, iar Biserica Ortodoxă din țară îl prăznuiește pe marele domnitor.

Cu acest prilej, membrii Mișcării de tineret „Urmașii lui Ștefan” și a Mișcării naționale „Voievod” au depus flori la Monumentul domnitorului din centrul capitalei. Activiștii au participat și la liturghia de pomenire a voievodului desăfșurată la Catedrala Mitropolitană.

Participanții la acțiunea de comemorare au relatat prin ce este semnificativă această zi pentru poporul moldovenesc.

„Pentru noi Ștefan Cel Mare este patronul spiritual, este omul care practic a făurit Moldova prin gloria sa, prin luptele sale. În această zi Biserica Ortodoxă a Moldovei organizează slujbe de pomenire în memoria lui Ștefan cel Mare. A trecut foarte mult dimp de la trecerea în neființăîn domnitorului, dar în memoria poporului nostru el este întotdeauna viu”, a relatat liderul Mișcării naționale Voievod, Nicolae Pascaru.

„Este o dată simbolică și noi am considerat de datoria noastră să venim să onorăm acest mare domnitor, acest mare simbol al neamului nostru. Știind că Biserica organizează slujbe de pomenire în toată țara, noi am hotărît să fim alături de biserică în această zi marcantă”, a menționat liderul Mișcării Urmașii lui Ștefan, Dumitru Roibu.

În acest an se împlinesc 28 de ani de la canonizarea lui Ștefan cel Mare și 563 de ani de la înscăunarea Marelui Domnitor al Moldovei.

Ștefan cel Mare a fost un apărător și promotor al religiei creștine și un mare ctitor de lăcașuri sfinte.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1081 locuitori

Musaitu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Musaitu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituia 1081 de oameni. Satul Musaitu a fost menționat documentar în anul 1529.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.