27 mai 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4309
Roibu: „PNL jignește moldovenii și ungurii”
27 mai 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4309

Roibu: „PNL jignește moldovenii și ungurii”

Gestul membrilor PNL din România, care și-au schimbat imaginea de profil de pe Facebook, afișînd alături și harta României Mari, este unul inadmisibil, incoerent si chiar jignitor la adresa atît a Moldovei, cit și a ungurilor.

De această părere este fondatorul și președintele Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, potrivit căruia, prin astfel de acțiuni, Partidul Național Liberal denigrează adevărul istoric, iar asemenea greșeli sînt specifice acestui partid.

„Fie cei de la PNL au slabe cunoștințe în istorie, iar asta nu este prima lor scăpare de acest gen, și în acest caz ar trebui să ceară suportul istoricilor înainte de a face anumite declarații... fie ei intenționat denigrează adevărul istoric și exprimă un punct de vedere expansionist, total urît în contextul hotarelor actuale. Moldova nu este România, iar harta respectivă nu are nicio legatură cu anul 1875. Atunci cînd a fost înființat PNL, România arăta altfel, poate ar fi relevant să publice anume acea hartă?", se întreabă Dumitru Roibu.

De precizat că postările miniștrilor și parlamentarilor PNL au loc la scurt timp după demersul premierului maghiar, Viktor Orban, care nu demult s-a pozat și el cu harta Ungariei Mari, stîrnind o reacție negativă din partea statului român.

Cuvinte cheie:

Dumitru Roibu , partide , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1973
Populația:
3872 locuitori

Cantemir este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cantemir. Amplasat pe un podiş din sudul republicii, în preajma rîului Prut, este situat la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului constituie 3872 de locuitori. Oraşul Cantemir, populat cu preponderenţă de muncitorii fabricii de conserve „Prut”, pusă în funcţiune în 1967, primeşte statut de unitate administrativă la 6 aprilie 1973.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.