17 mai 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 4674
Traficul serian din Moldova, suspendat pînă pe 30 iunie
17 mai 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 4674

Traficul serian din Moldova, suspendat pînă pe 30 iunie

Cursele aeriene regulate de pasageri, charterele aeriene și rutele feroviare internaționale de transport de pasageri rămân suspendate până pe 30 iunie.

De asemenea, rămâne suspendat și transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi. Prevederile se conțin în dispoziția Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică din 15 mai.

Măsurile se mențin cu relansarea treptată, în funcție de situația epidemiologică și de reciprocitate în regimul comunicării prin curse aeriene.

Totodată, până la data de 30 iunie, se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor. Excepție constituie membrii de familie ai cetățenilor moldoveni, persoanele care au viză de lungă ședere, permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere, precum și persoanele care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent.

Vor putea intra pe teritoriul țării și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personalul care poate asigura ajutor umanitar. Este vorba și despre pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică. De asemenea, vor semna declaraţia pe propria răspundere că vor respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile.

Sursa: newsmaker.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1558 locuitori

Frumuşica este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica și Frumuşica Nouă. Satul Frumușica se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1558 de oameni. Satul Frumușica a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.