03 mai 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 5836
Elevii nu vor reveni la școală, pînă pe 1 septembrie
03 mai 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 5836

Elevii nu vor reveni la școală, pînă pe 1 septembrie

Elevii nu vor reveni la orele obișnuite, pînă pe 1 septembrie. Ministra Sănătății a declarat, astăzi, că au ajuns la un consens cu specialiștii din domeniul educației în legătură cu suspendarea procesului educațional, pîna la începerea unui nou an de studiu. Elevii vor continua să studieze online.

„S-a discutat pe o platformă intersectorială aspectul economic, dar și educațional și ceea ce ține de reluarea procesului educațional cu specialiștii din domeniul sănătății publice care au venit cu recomandarea ca pînă la 1 septembrie să nu fie reluat procesul educațional din cauza riscului existent. Aici chiar există și un consens cu sistemul de educație. Pentru că este vorba despre clastere, este vorba de colectivități de copii, colectivități de pedagoci. Primăria Chișinău ne-a comunicat că este vorba despre o cifră de peste 120 de lucrători din sistemul educațional din Chișinău, care sunt infectați cu Covid-19, testați, este vorba despre cei care sunt confirmați în condiții de laborator și riscurile sunt imense, iar în condițiile date a prevalat interesul superior al copilului. De aceea pînă la 1 septembrie nu se examinează opțiune de reluare a procesului educațional. Colegii din sistemul de sănătate publică vor veni cu recomandările de rigoare pentru sistemul de educație pentru pregătirea foarte bună a personalului, a părinților, a copiilor", a precizat ministra.

Începînd cu 11 martie, au fost sistate orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară.

 

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Viorica Dumbrăveanu , scoala , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
2655 locuitori

Slobozia-Duşca este un sat şi comună din raionul Criuleni. Slobozia-Duşca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2655 de oameni. Satul Slobozia-Duşca a fost menționat documentar în anul 1618 cu denumirea Caliceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.