27 aprilie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3210
Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, îngrijorată de situația din țară
27 aprilie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3210

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, îngrijorată de situația din țară

Într-o declarație emisă presei, Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan" scrie că este îngrijorată de situația legată de pandemia COVID-19, precum și alte evenimente și fenomene politice din țara noastră.

"Constatăm cu regret că sistemul medical se confruntă cu o criză fără precedent, iar numărul crescînd al celor infectați cu covid-19 și efortul enorm depus de către medicii moldoveni trebuie să ne sensibilizeze și să ne facă să ne abținem de la speculații în adresa lor, urîndu-le succes, sănătate și răbdare în aceste clipe grele. Situația economică a țării, în condiții de situație excepțională este una drastică. Menționăm astfel că avem nevoie de susținere financiară din partea partenerilor de dezvoltare, indiferent care ar fi ei", se arată în declarație.

Potrivit Mișcării de Tineret, speculațiile politice în jurul creditului obținut din partea Guvernului Federației Ruse sînt inutile, mai ales din partea unor grupări politice și semi-criminale care au provocat „pe loc drept" crize economice și mai mari, dar și care nu au niciun drept moral să se expună, nu încă să mai și blocheze astfel de inițiative.

"În acest context, Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan" declară:

1. Situația actuală este una fără de precedent, de aceea trebuie tratată ca atare.
2. Orice guvernare nu ar fi azi, ar întîlni aceleași probleme, și nu este clar cum s-ar descurca, de aceea apreciem eforturile conducerii de vîrf a statului în depășirea acestei crize.
3. Partidele politice trebuie să dea dovadă de responsabilitate și să susțină orice inițiative care ar garanta buna funcționare a statului, plata salariilor și pensiilor, dar și dezvoltarea sectorului real al economiei.
4. Condamnăm jocul murdar al Curții Constituționale, care îndeplinesc comenzi politice din partea unor grupări compromise politic și nu doar.
5. Apreciem eforturile partenerilor de dezvoltare, precum cele ale Federației Ruse, și nu doar, care oferă suport bugetar Moldovei în aceste clipe grele.
6. Chemăm cetățenii să respecte regulile elementare, pentru a evita răspîndirea și mai mare a acestui virus de tip nou, care ne afectează pe toți.
6. Îndemnăm Președinția, Guvernul, Parlamentul Republicii Moldova să facă uz de toate instrumentele pentru a-și îndeplini plenar obligațiile în fața cetățenilor.

Credem că doar prin consolidare, evitarea speculațiilor și distanțarea de la interesele de grup și de partid, putem depăși această situație de criză.

Trăiască Moldova și așa să ne ajute Dumnezeu!", se arată în declarație.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1491
Populația:
1261 locuitori

Japca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Bursuc și Japca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Florești și la 150 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1261 de oameni. Satul Japca a fost menționat documentar în anul 1491.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.