04 aprilie 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3875
Patru spitale vor fi activate în lupta cu noul coronavirus
04 aprilie 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3875

Patru spitale vor fi activate în lupta cu noul coronavirus

În R. Moldova, numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 591.

Totodată, de astăzi vor fi activate încă patru spitale în lupta cu noul coronavirus: trei spitale raionale din Hîncești, Criuleni și Anenii Noi și spitalul Cancelariei de Stat din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut sîmbătă, 4 aprilie, de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, la sfîrșitul ședinței Punctului Focal, transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din cele 591 cazuri înregistrate, 232 sunt în Chișinău, în Ștefan Vodă - 83, Soroca - 70, Hîncești - 27, Cahul – 24, Ialoveni – 21, Fălești – 11, Sîngerei -10, Căușeni Orhei – cîte 9 – Bălți – 8, Anenii Noi – 7, Telenești – 6, Rîșcani – 5, Taraclia și Nisporeni – cîte 4, Briceni, Cantemir – cîte trei, Criuleni, Florești, Strășeni, Cimișlia - cîte două cazuri. În Basarabeasca, Călărași, Dubăsari, Leova, Vulcănești, Drochia, Ocnița, Ungheni și Edineț, cîte un caz, iar în stînga Nistrului – 35.

Conform demnitarului, 89 de cazuri sunt de import, iar 502 cazuri sunt cu transmitere locală. În același timp, Viorica Dumbrăveanu a declarat că 67 de persoane sunt în stare gravă, 209 – de gravitate medie și 243 se află în stare satisfăcătoare. O persoană vindecată va fi externată astăzi din spital.

Totodată, astăzi, la Spitalul Clinic Republican a fost înregistrat un deces – un bărbat de 79 de ani.

În perioada 17 martie - 15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19. Mai multe localități din Ștefan Vodă, Hîncești și Soroca au fost plasate în regim de carantină, ieșirile și intrările din aceste locații fiind blocate.

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

spital , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1105 locuitori

Goian este un sat din cadrul comunei Ciorescu, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 14 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1105 locuitori. Satul Goian a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.