31 martie 2020, 10:00 Realitatea moldovenească views 3210
Opinie: Opoziția critică guvernarea din cauza unor frustrări și a egoismului
31 martie 2020, 10:00 Realitatea moldovenească views 3210

Opinie: Opoziția critică guvernarea din cauza unor frustrări și a egoismului

În aceste zile cu toții sîntem puși l-a grea încercare, iar oamenii mai mult ca oricînd ar trebui să își unească forțele și să lupte pentru singurul inamic și anume – Coronavirusul.

De această părere este analistul politic, consilierul municipal Nicolae Pascaru.

Potrivit acestuia, astăzi țara noastră nu are nevoie de critica lașă a celor din opoziție care din cauza frustrărilor crează doar panică în societate, dar are nevoie de politicieni care știu cum să acționeze corect și la timp în situația de criză în care ne-am pomenit.

"Noi vedem foarte multa critică iar oamenii nu înțeleg în ce situație se află Republica Moldova. Este o problemă globală, mulți se dau experți în medicină și încearcă în aceste moment să ducă lumea în eroare și fac multă panică. Pe cînd politicienii care se află în prima linie, precum președintele Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu și Ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, luptă din răsputeri ca să oprească răspîndirea aceste pandemii", spune Pascaru.

Mai mult decît atît, opoziția care stînd în casă nu face altceva decît să critice, a ales doar să strige de după "armata" care zi de zi se luptă cu pandemia, în loc să ofere o mîină de ajutor.

"Aceasta critică este nefondată, în 3 săptămîni avem sub 200 de persoane infectate, pe cînd în alte state europene numărul bolnavilor este de cîteva mii. Inclusiv Organizația Mondială a Sănătății a oferit o notă foarte bună Moldovei pentru efortul depus în lupta cu COVID-19", a mai spus Pascaru.

Acesta spune că în aceste zile grele pentru Republica Moldova, conducerea de vîrf a țării a ales să stea în prima linie, alături de armată, polițiști și medici, dar nu să se ascundă prin case așa cum o fac alți politicieni.

Pascaru spune că acum mai mult ca oricînd avem nevoie de o societate, calmă și consolidată, pentru că doar împreună vom putea reuși.

"Acum mai mult ca oricînd trebuie să fim calmi și uniți, pentru că doar împreună vom putea trece peste această năpastă și vom putea reuși să restabilim economia țării noastră după pandemie", a punctat Pascaru.

Analistul cheamă oamenii la calm și responsabilitate.

"Trebuie să stăm acasă, dacă vrem să trecem cu brio acest examen și să ieșim mîine în stradă și să ne putem din nou îmbrățișa prietenii", a declarat acesta.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Pascaru , opoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.